Beszállítók Növelte nyereségét a General Electric

Növelte nyereségét a General Electric

MTI | 2014.01.17 15:37

Növelte nyereségét a General Electric

Az amerikai nagyvállalat költségei 2013 egészében 1,6 milliárd dollárral mérséklődtek, negyedik negyedéves nettó nyeresége pedig - 4,8 százalékos növekedéssel - 4,2 milliárd dollárra emelkedett 2012 utolsó negyedévéhez képest.

Hirdetés

A GE tevékenysége a legkülönbözőbb gépipari ágazatokat öleli fel globális méretekben, de a cég még pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A repülőgép-hajtóművektől kezdve a gyógyászati-diagnosztikai berendezéseken, vasúti mozdonyokon, háztartási berendezéseken és erőművi gázturbinákon keresztül egészen az olaj- és gázkitermelő berendezésekig sokfél terméket gyárt a GE.

Jeff Immelt elnök-vezérigazgató szerint jó negyedik negyedéves profittal és működési mutatókkal fejezte be az évet a cégcsoport. 2013-ban a gazdasági környezet javult, de még voltak negatív hatások. A fejlődő gazdaságú országokban jók voltak a piaci körülmények, az USA piaca erős volt, ez európai piaci hangulat viszont vegyes.

2013 utolsó negyedévében éves szinten a GE bevétele 3,1 százalékkal nőtt, elérve a 40,38 milliárd dollárt, 2013 egészében 146 milliárd dollár bevétele volt a cégnek.

A bevételek az elmúlt időszakban csak lassan nőttek, ezért a GE és versenytársai inkább költségcsökkentéssel és hatékonyságnöveléssel próbálnak javítani helyzetükön. A GE esetében az is megfigyelhető volt, hogy a pénzügyi szolgáltatások helyett inkább ipari üzletágára koncentrált az elmúlt időszakban.

Kiemelt Partnereink