Beszállítók Németországban hoz létre akkumulátorgyárat a Valmet

Németországban hoz létre akkumulátorgyárat a Valmet

autopro.hu/Sz.N. | 2021.03.24 07:20

Németországban hoz létre akkumulátorgyárat a Valmet

Fotó: Valmet Automotive

A finn akkumulátorbeszállító első gyárát építi meg a németországi Kirchardtban. Az üzemben 2022 első negyedévében indul az elektromos járművek akkumulátorainak előszériagyártása. Az új egység, mely a Valmet Automotive harmadik akkumulátorgyára lesz, 160 munkahelyet teremt.

Hirdetés

A Valmet hazájában már rendelkezik egy akkumulátorgyárral Saloban. A második üzemének pedig már zajlanak az építési munkálatai, mely közvetlenül kapcsolódik az Uusikaupunkiban található Valmet Automotive autógyárhoz. Ebben az egységben a tervek szerint 2021 második felében kezdődhet a termelés.

Egykori nyomda helyén épül a gyár

A németországi akkumulátorgyár létrehozásának hátterében az áll, hogy a Valmet Automotive nemrég elnyerte, hogy egy német autógyártó Tier 1-es akkumulátorbeszállítója legyen. A megrendelés egyik feltétele, hogy a termelés a megrendelő közelében zajlik az erőforrások megőrzése és a felesleges szállítások elkerülése érdekében.

A kirchardti telephelyen egy korábbi nyomda 11.500 négyzetméteres területe áll a Valmet Automotive rendelkezésére. A meglévő csarnok átépítési munkálatai 2021 második negyedévében kezdődhetnek, 2022 első negyedévében pedig már elindulhat a nagymértékben automatizált akkugyártás.

A kapacitások kiépítése

„Az akkumulátorgyár németországi megépítése a második legfontosabb lépés, hogy a Valmet Automotive akkumulátorrendszerek és – modulok Tier 1-es rendszerbeszállítójává váljon. Kirchardt rendkívül előnyös helyszín, hiszen lehetővé teszi, hogy az egyik legjelentősebb megrendelőnk közelében termeljünk, de szintén közel található hozzá a Bad Friedrichshallban található német fejlesztési egységünk és az akkumulátor tesztközpontunk” – nyilatkozta Olaf Bongwald, a Valmet Automotive ügyvezető igazgatója az Automobilwoche-nak.

Az akkumulátorgyár összesen 160 munkahelyet teremt Kirchardtban, melyből 120-at a gyártásban, 40-et pedig adminisztrációs és fejlesztési területen hoz létre. Ezzel párhuzamosan a Valmet Automotive jelentősen bővíti kapacitásait a német mérnöki telephelyein Münchenben és Bad Friedrichshallban, így hozva létre magasan képzett munkahelyeket az elektromobilitás gyorsan fejlődő területén. A vállalat mérnököket keres az akkumulátorrendszerek, cellamodulok, akkumulátortervezés és nagyfeszültségű biztonság fejlesztési területeire, valamint akkumulátorrendszerek tesztelésére.

Kiemelt Partnereink