Beszállítók Négy akkugyárat építene a Panasonic

Négy akkugyárat építene a Panasonic

autopro.hu/P.B. | 2023.07.03 12:20

Négy akkugyárat építene a Panasonic

Fotó: Panasonic

A japán Panasonic akkumulátoros divíziójának további négy gyárat kell építenie, hogy teljesítse az elektromos járművek akkumulátorának gyártása terén 2031-re tervezett kapacitását. A japán vállalat komoly növekedést tervez addig.

Hirdetés

A Panasonic energiaügyi igazgatója, Shoichiro Watanabe első alkalommal jelezte, hogy a beszállítónak pontosan hány további gyárra lesz szüksége. Ez azt is megerősítheti, hogy a japán vállalatok több beruházást terveznek az Egyesült Államokban, miután Washington és Tokió márciusban megállapodást kötött.

A Panasonic Energy májusban közölte, hogy 2031 elejére 200 gigawattórára kívánja növelni az akkumulátorgyártásának éves kapacitását, ami körülbelül négyszerese jelenlegi kapacitásának. A cégnek jelenleg Nevadában van egy gyára, és Kansasban épít egy másodikat, amely üzembe lépését követően várhatóan 80 gigawattórára emeli az éves kapacitást.

„További négy gyárat kell építenünk” - mondta Watanabe júnus 30-án a Panasonic Energy oszakai központjában adott interjújában a Reuters-nek. Watanabe nem említett konkrét helyszíneket, időkereteket vagy befektetési méreteket.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink