Beszállítók Modernizálja hatvani gyártósorát a Bosch

Modernizálja hatvani gyártósorát a Bosch

Kuthi Áron | 2019.02.28 14:07

Modernizálja hatvani gyártósorát a Bosch

Új generációs termékekhez szükséges gyártási befektetésről döntött a Bosch, erről közös sajtótájékoztatón számolt be Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hirdetés

A 9,6 milliárd forintos beruházás keretében a vállalat új, korszerűbb gyártási eszközöket szerez be. Ehhez a kormány egyedi kormánydöntéssel 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. A hatvani gyártási kapacitás kibővül, és elkezdődhet az autonóm mobilitásra optimalizált technológiai eszközök, így elektromos vezérlők, radarrendszerek és szenzorok legújabb generációjának gyártása.

Wolfgang Stein beszédében úgy fogalmazott, a Bosch ezzel a lépéssel nem szándékozik megállni, továbbra is arra törekszenek, hogy a jövő igényeinek szolgáltassanak megoldásokat. A fejlesztés 2020-szal bezárólag valósul meg.

Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója
Wolfgang Stein, a Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója

Szijjártó Péter beszédében kiemelte, ipari dimenzióváltás zajlik a világban, és mivel a magyar gazdaság nyitott, Magyarország ennek a változásnak a nyertesei közé tartozik. A nagyvállalatok hazánk iránti elköteleződését, a gazdaság erejét világosan mutatja, hogy míg tavaly 304 ezer forint volt az átlagkereset a magas hozzáadott értéket termelő nagyvállalatoknál, ez 45 százalékos emelkedéssel ma 425 ezer forintnál áll. A jövő héten megjelenő statisztikai adatoknak elébe menve a miniszter rekordszintű kétoldalú kereskedelmi egyenleget jósolt német-magyar viszonylatban 2018 egészére. A Nemzeti Befektetési Ügynökség munkájáról annyit mondott, a HIPA további, a Bosch-hoz köthető beruházásáról is tárgyal.

Szabó Zsolt, a hatvani térség országgyűlési képviselője azt mondta, a város és a Bosch hat éve írta alá azt a stratégiai megállapodást, amely többek között oktatási, egészségügyi területekre is kiterjed, és ami most is pozitívan szolgálja a térség fejlődését. Az 1998-ban alapított hatvani gyárban ma több mint 5100-an dolgoznak.

Nyitókép: Szijjártó Péter és Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője.

Kiemelt Partnereink