Beszállítók Megmenekülhetnek a Continental munkahelyei

Megmenekülhetnek a Continental munkahelyei

autopro.hu/V.M. | 2023.07.21 15:16

Megmenekülhetnek a Continental munkahelyei

Fotó: Continental Press Releases

A Continental és az épületgépészeti megoldásokkal foglalkozó Stiebel Eltron szándéknyilatkozatot írt alá az autóipari beszállító németországi Gilfhornban található üzemének átadásáról, ezzel lépést téve afelé, hogy biztosítsák a munkahelyek fennmaradását.

Hirdetés

A Continental július 7-én jelentette be, hogy 2027 végéig megszünteti tevékenységeit a körülbelül 900 főnek munkát adó gilfhorni üzemben, ahol fékrendszerek és felfüggesztések alkatrészeit gyártják.

A vállalat ugyanakkor „munkából munkába” kezdeményezése keretében igyekszik megkönnyíteni az elbocsátott munkatársak újboli elhelyezkedését, akár egy másik cég általi azonnali továbbfoglalkoztatáson keresztül. A Continental a kezdeményezés első nagy eredményének tekinti a Stiebel Eltronnal tető alá hozott egyezséget.

Amennyiben a szándéknyilatkozat aláírásával kezdetét vett tárgyalások sikerrel zárulnak, akkor a Stiebel Eltron hőszivattyús fűtőrendszerekhez tervezett rozsdamentes acélhengerek gyártását fogja megkezdeni a megüresedő gilfhorni üzemben.

Minél többeknek adnának munkát

Az új pozíciók betöltéséhez szükséges tudást a dolgozók a Continental által szervezett képzések keretében szerezhetik majd meg – derül ki a vállalat közleményéből, ami szerint a „lehető legtöbb” megfelelő képesítéssel rendelkező munkavállalónak szeretnének továbbfoglalkoztatási lehetőséget biztosítani.

A Continental az iparág szerte tapasztalt költségnyomás növekedésével, a németországi lokáció nem versenyképes költségeivel, illetve az autópiaci kereslet csökkenésével magyarázta a termelési tevékenységek felszámolását Gilfhornban.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink