Beszállítók Megkönnyíti a szerelők dolgát a Bosch

Megkönnyíti a szerelők dolgát a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2021.05.06 08:20

Megkönnyíti a szerelők dolgát a Bosch

Fotó: Bosch Press

A Bosch Esitronic 2.0 online diagnosztikai szoftver tartalmazni fogja az OEM-ek karbantartási és szerelési útmutatóit, így egy helyről elérhető lesz minden olyan információ, ami az autó javításához szükséges lehet.

Hirdetés

A szoftver többek között tartalmazza a járművek hibakódjait, a hibaelhárítási üzeneteket, a karbantartási előírásokat, valamint az egyes alkatrészek be- és kiszerelési útmutatóját. A nem egy-egy márkára specializálódott szervizek ezzel kiváló lehetőséghez jutnak, hiszen egy eszközből juthatnak hozzá fontos információkhoz.

A Bosch a jövőben egy EU-s rendeletnek köszönhetően közvetlenül a gyártóktól szerzi majd be ezeket az információkat, így a lehető legmegbízhatóbb forrásból fognak származni a különböző útmutatók és előírások.

Az Esitronic legújabb változata a fenti adatokkal a megfelelő licenccel rendelkező szervizekben már májustól elérhető.

A Mercedes-szel kezdődik a sor

Elsőként a Mercedes GLC és GLB modellek adatait töltik fel a Bosch rendszerébe májusban, ezt különböző BMW, Fiat és Ford modellek követik majd a leghamarabb, de az év folyamán egyéb OEM-ek autói is bekerülnek a szoftver adatbázisába.

A már meglévő karbantartási adatokat a Bosch tovább bővíti, és később korlátozás nélkül, globálisan elérhetővé teszi azokat.

Kiemelt Partnereink