Beszállítók Meggyőző eredmények a Continentaltól a harmadik negyedévben

Meggyőző eredmények a Continentaltól a harmadik negyedévben

autopro.hu/K.Á. | 2019.10.25 16:00

Meggyőző eredmények a Continentaltól a harmadik negyedévben

A német multinacionális technológiai vállalat, a Continental harmadik negyedévi jelentése megerősítette az idei évre kalkulált üzleti kilátásokat, ugyanakkor döntés született arról, hogy bizonytalan időre elhalasztják a közelmúltban kiszervezett, Vitesco névre keresztelt Powertrain üzletág tőzsdére vitelét.

Hirdetés
A Continental eladásai 11,1 milliárd eurót tettek ki 2019 harmadik negyedévében, a kamat és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti (EBIT) nyereségességi ráta 5,6 százalék volt, jelentette a technológiai nagyvállalat október 22-én közzétett dokumentumában, amely helyben hagyta a 2019-re számított üzleti előrejelzéseket. Az automotive üzletág 6,6 milliárd eurót hozott, viszont itt a nyereségráta sokkal alacsonyabb, 1,6 százalék volt. A gumiüzletág 4,6 milliárd eurót teljesített 12,3 százalékos rátával. Összehasonlításképpen 2018 harmadik negyedévében a csoportszintű bevétel 10,8 milliárd euró volt.

Elmarad a tőzsdei bevezetés

Egyúttal közzétették, hogy nem viszik tőzsdére a közelmúltban alapított, a meghajtási üzletágat továbbvivő Vitesco Technologies vállalatot, amelynek leválasztását a jövő évi áprilisi részvényesi közgyűlésen fogják véglegesíteni. Az IPO (kezdeti nyilvános részvénykibocsátás) elhalasztását a "nagyrészt kiaszámíthatatlan" piaci adottságokkal indokolta a vállalat közleménye.

Bizonytalanságot érzékelnek

A vállalat pénzügyi vezérigazgatója, Wolfgang Schäfer a piaci bizonytalanság okait a vámháborúkkal, a brexit körüli kétségekkel, a piacok lanyhulásával magyarázta. Mint mondta, ilyen környezetben sikerült jól teljesítenie a Continentalnak, ezért erősítik meg 2019-re kalkulált előrejelzéseiket. "Nem várjuk a személygépkocsi és kishaszongépjármű-gyártás lényeges javulását az elkövetkező öt évben, ezért középtávú kilátásainkat ennek megfelelően alakítottuk át", fogalmazott a pénzügyi vezető.

Kiemelt Partnereink