Beszállítók Lehullt a lepel: 48 voltos hibrid modell a Delphitől

Lehullt a lepel: 48 voltos hibrid modell a Delphitől

autopro.hu/B.B. | 2016.05.10 13:01

Lehullt a lepel: 48 voltos hibrid modell a Delphitől

A beszállító fejlesztése a teljesítmény romlása nélkül járulhat hozzá a kisebb környezetterheléshez. Az újítás akár másfél éven belül gyártásba kerülhet.

Hirdetés

A Delphi Automotive 48 voltos rendszere egy Honda Civic 1.6-literes dízeljárművön került bemutatásra. Az intelligens energiafelhasználás megnöveli a teljesítményt, miközben több mint 10 százalékkal csökkenti a széndioxid-kibocsátást. A Delphi modelljárműve átlagosan 25 százalékkal emeli az alacsony fordulati forgatónyomatékot.

A megoldás segítségével a járműgyártók elgondolásaik során nem kényszerülnek a nagyobb teljesítményt biztosító, ugyanakkor nagyobb kivitelt igénylő motorok felé történő elmozdulásra. A vállalat megerősítette, hogy jelenleg két nemzetközi járműgyártóval dolgoznak együtt a technológián, és 18 hónapon belül a gyártás is megindulhat.

Míg a járművásárlók a 48 voltos lágy hibridjárművet a hozzáadott teljesítmény miatt vásárolják majd meg, a járműipari vállalatok azért kínálják majd ezen megoldásokat, mivel elősegítik a környezetvédelmi előírások betartását- mondta Jeff Owens, a Delphi műszaki főigazgatója. „2025-ben a világon eladott, minden 10 gépjárműből egy 48 voltos lágy hibrid lesz” – mondta el Owens. A vezető elmondta, mindez 11 millió járművet jelent évente – ez megfelel az évente értékesített pick-up járművek háromszorosának, valamint a világ várhatóan eladott dízelüzemű autók több mint a felének.

A környezetvédelem szempontjából az elérhető megtakarításban nagy potenciál rejlik. Becslések szerint a 11 millió, 48 voltos lágy hibrid jármű az olajfogyasztást több mint 15 milliárd literrel csökkenti majd le a járműflotta élettartama alatt. Ezt a mennyiséget egy Izland teljes méretével megegyező erdő kötné meg.

Kiemelt Partnereink