Beszállítók Közös fejlesztésbe kezd a Johnson Controls és a Fraunhofer

Közös fejlesztésbe kezd a Johnson Controls és a Fraunhofer

Panker Gergő | 2014.04.16 09:17

Közös fejlesztésbe kezd a Johnson Controls és a Fraunhofer

Az autóipari alkatrészeket gyártó Johnson Controls együttműködési egyezményt írt alá a gyakorlati kutatásokat folytató Fraunhofer Intézettel, melynek célja a járművekben használt akkumulátorok következő generációs hűtési rendszereinek fejlesztése.

Hirdetés

A Johnson Controls mérnökei és tudósai együttműködnek majd a Fraunhofer Környezetvédelmi, Biztonság- és Energiatechnológiai Intézetével (UMSICHT), illetve a szervezet Gyártástechnológiai és Fejlett Anyagok Intézetével (IFAM). A felek a lítium-ion akkumulátorokkal kapcsolatos technológiákra és hőmenedzsmentre összpontosítanak – írja az Automotive Business Review.

A Johnson Controls 48 voltos micro hybrid akkumulátora

MaryAnn Wright, a Johnson Controls Power Solutions technológiáért és termékfejlesztésért felelős alelnöke elmondta: – Az energiatárolási megoldás optimalizálása a szélesebb autóipari környezetben lehetővé teszi a Jonhson Controls számára, hogy olyan rendszereket tervezzen, fejlesszen és értékesítsen, amelyek nem csupán az ügyfelek elvárásainak tesznek eleget, hanem további fejlődést érnek el a működés, a tárolás és a költségek terén – ismertette a szakember.

A kutatás fő célja egy olyan 48 voltos micro hybrid akkumulátor technológiai kifejlesztése, amely nagyfokú gazdaságosságot és alacsony kibocsátást, valamint töltésvezérlést tesz lehetővé a jelenleg elérhető hibrid és elektromos technológiáknál – ráadásul mindezt alacsonyabb áron.

Az új technológiát várhatóan először Európában, majd az Egyesült Államokban alkalmazzák majd. A technológia globális bevezetésére valószínűleg 2020-ig várnunk kell.

Kiemelt Partnereink