Beszállítók Komoly megrendelést kapott Kínából a BorgWarner

Komoly megrendelést kapott Kínából a BorgWarner

autopro.hu/P.B. | 2021.08.06 15:19

Komoly megrendelést kapott Kínából a BorgWarner

Fotó: Facebook/BorgWarner Inc.

Kínából is megérkeztek az első megrendelések a BorgWarner iDM nevű termékére. Az egyik vásárló nevét nem hozták nyilvánosságra, azt viszont tudni, hogy a Geely alá tartozó Zeekr is vásárol a villanymotorból.

Hirdetés

Az ismeretlen vevő számára a BorgWarner közleménye szerint 2023 első negyedévében kell leszállítani az iDM220 modulokat. A hajtásmodul 250 kilowatt teljesítményt és ötezer Newtonméter nyomatékot biztosít. A beszállító szerint a 220 milliméteres külső átmérőjű kompakt állórészű motor úgynevezett hajtű-tekercsekkel rendelkezik, amelyekben tömör rézrudak helyettesítik a klasszikus rézhuzal-tekercseket. Ez azt jelenti, hogy nincsenek üregek a vezetékek között, ami növeli az energiasűrűséget.

Az iDM egy sebességváltót és egy 400 voltos szilícium invertert is tartalmaz. A hajtásmodul kompakt egység, amely „lehetővé teszi a járműgyártók számára világszerte tisztább és hatékonyabb járművek gyártását” - olvasható a közleményben.

Ismert megrendelők is akadnak

A Geely megrendelése magában foglalja a nagyfeszültségű hűtő-fűtőberendezés szállítását a Zeekr 001-hez. A beszállító szerint az eszköz segít javítani az akkumulátor hatótávolságát a hőmérséklet optimális szinten tartásával. A Zeekr 001 a Geely SEA e-platformjára épülő jármű, ami a tervek szerint 2021 októberétől lesz elérhető Kínában, 2022-től pedig más országokban is.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Hyundai is a BorgWarner ügyfelei közé tartozik, a koreai cég is használni fogja az iDM-et.

Kiemelt Partnereink