Beszállítók Kivásárolja a Siemenst közös vállalatából a Valeo

Kivásárolja a Siemenst közös vállalatából a Valeo

autopro.hu/P.B. | 2022.02.10 17:23

Kivásárolja a Siemenst közös vállalatából a Valeo

Fotó: Valeo

Annak érdekében, hogy javítsa pozícióját az elektromobilitás piacán, a francia Valeo megvásárolja a Siemens tulajdonrészét a Valeo Siemens eAutomotive vegyesvállalatban, melyben eddig a Valeo ötven százalék részesedéssel bírt.

Hirdetés

A Valeo bejelentette, hogy július 1-jéig 277 millió euróért megvásárolja a Siemens részesedését a Valeo Siemens eAutomotive névre hallgató vegyesvállalatban. A tranzakció befejezése után a korábbi vegyesvállalatot a Hajtásrendszerek (Powertrain Systems) üzletágába integrálja a francia beszállító. Eddig a Valeo és a Siemens 50-50 százalékos részesedéssel rendelkezett a cégben.

A projektet a Valeo igazgatósága egyhangúlag jóváhagyta, de még jóvá kell hagynia azt az illetékes hatóságoknak is. Christophe Périllat, a cég vezérigazgatója elmondta: „a Valeo Siemens eAutomotive integrálása a Powertrain Systems üzletágunkba megerősíti pozíciónkat a villamosítás területén.”

Bővülő piac

A vegyesvállalat a magas feszültségű elektrifikációval foglalkozik, ami a Valeo szerint a következő években egy jelentősen növekvő piac lesz, értéke 2030-ra körülbelül 92 milliárd euró lesz - a beszállító 17,5 százalékos növekedést feltételez a 2021 és 2030 közötti időszakban. A vállalat becslései szerint 2030-ra a nagyfeszültségű elektromos hajtásrendszerrel felszerelt járművek piaca eléri a globális autógyártás 35 százalékát.

A Valeo Siemens eAutomotive ügyfelei között 21 autógyártó található a tömeg- és prémium piacokon. 2022 végéig várhatóan több mint 90 elektromos és plug-in hibrid modellt szerelnek fel Valeo elektromos hajtásrendszerrel, motorral, inverterrel vagy fedélzeti töltővel. A Valeo Business Group Powertrain Systems értékesítése 2021-ben 5,4 milliárd euró volt, és a csoport több mint 12 százalékos éves árbevétel-növekedést céloz meg ezen a területen. Ez azt jelenti, hogy az egyesült társaság árbevétele 2025-re várhatóan meghaladja a 8,5 milliárd eurót. Magától a vegyesvállalat beolvasztásától 120 millió euró bevételt remél a cég 2025-ig – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink