Beszállítók Kétszámjegyű növekedést ért el a Leadec

Kétszámjegyű növekedést ért el a Leadec

autopro.hu | 2020.07.22 09:17

Kétszámjegyű növekedést ért el a Leadec

Fotó: facebook.com/leadec.services

A Leadec magyarországi vállalata 2019-ben folytatta növekedését: értékesítésének a megelőző évhez képest 14 százalékos növelésével 8,7 milliárd forintos árbevételt ért el. Az adózás utáni eredmény is pozitív, amelyhez egyebek között hozzájárultak a korábban végrehajtott átfogó technológiai és informatikai beruházások is – áll a győri székhelyű vállalat nyilvánosságra hozott mérlegbeszámolójában.

Hirdetés

A nemzetközi Leadec csoporthoz tartozó vállalat a magyarországi autóipar vezető szolgáltatója, amely a létesítmények és az azokban folyó termelés zökkenőmentessége érdekében végez szerteágazó tevékenységet.

A Leadec Kft. szolgáltatásai az elektromos rendszerek kivitelezésétől a karbantartáson keresztül az üzemen belüli logisztikai szolgáltatásokig terjednek. A vállalat 2019-ben 8,7 milliárd forint árbevételt (2018-ban 7,6 milliárd forint) és 14 százalékos növekedést ért el. Az eredmény az árbevétel százalékában kifejezve is figyelemre méltó. A társaság 2019-ben telephelyeinek számát a győri, kecskeméti, szentgotthárdi, szombathelyi és miskolci mellett a Makláron alapított hatodikkal bővítette. A gyarapodó feladatok ellátása érdekében a vállalat 20 százalékkal növelte munkavállalóinak létszámát.

Több megrendelés – új beruházások

Dákai Ferenc ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magyar autóipar évről-évre növekvő értékű megbízásokkal látja el a Leadec Kft.-t, amelynek árbevétele folyamatosan növekszik. A 2019. évi kiugró teljesítményben szerepet játszottak azok a jelentős technológiai és informatikai beruházások, amelyeket a társaság a megelőző évben hajtott végre.

Koronavírus válság

Az ügyvezető igazgató kitért arra, hogy a COVID-19 járvány a Leadec Kft.-t is erőteljesen érintette. A vállalat létszámának mintegy harmada állásidőre kényszerült, 10 százaléka otthonról, vagy otthoni készültségben végezte munkáját. Szakembereinek megőrzése érdekében a Leadec sikerrel vett részt munkahelyvédelmi pályázatokon, amelyeken eddig összesen 45 millió forint támogatást kapott.

2020 hasonló kilátásokat ígér

Dákai Ferenc végezetül elmondta, hogy a gazdasági környezet lassú élénkülése és az utóbbi hónapok tapasztalatai alapján 2020-ra a tavalyihoz hasonló árbevételt prognosztizál. A járvány kedvezőtlen hatásai ellenére a nemzetközi Leadec csoport Győrben megkezdte a szolgáltató központjának létrehozását, amely az első győri SSC lesz. A projekt megvalósításához állami támogatás igénybevételét tervezik. Az előkészítés elkezdődött, az első 40 magasan képzett munkavállaló online felkészült feladataikra és megkezdte az első nemzetközi megbízások teljesítését. A szolgáltató központ létszáma a további ütemekben közel 80 főre növekszik.

Kiemelt Partnereink