Beszállítók Így készül a Maserati Quattroporte

Így készül a Maserati Quattroporte

autopro.hu | 2013.08.09 07:07

Így készül a Maserati Quattroporte

Habár az új generációs Maserati csúcsmodellje méretre nagyobb mint az elődjei, a mérnököknek sikerült a súlyt csökkenteniük.

Hirdetés

A Maserati két, saját fejlesztésű motorral szereli az új modellt. A 3,8 literes V8-as, és a 3 literes V6-os motorok mindegyikét a Ferrari szereli össze Maranellóban. A V8-as motorral az autó 4,7 másodperc alatt éri a száz kilométeres sebességet. A végsebessége 307 kilométer/óra, ami 20 kilométer/órával több mint az előző modell Sport GT S változata.

53 millió forintért hazavihető

A „visszafogottabb” V6 motor mellé igényelhető a Maserati saját fejlesztésű négykerék-meghajtása, amely 50-50 százalékos arányban osztja meg a hajtóerőt.

A 8 fokozatú sebességváltót a ZF szállítja az új modellekhez, amelyek a mérések szerint hat százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak a hatfokozatú társaikkal szemben. Az új váltórendszer legnagyobb előnye, hogy a fokozatok közötti váltás 200 milliszekundum alatt végbemegy.

A szintén a ZF által tervezett új lengéscsillapító rendszerekkel is ellátott hatodik generációs Quattroporte gyártása már gőzerővel zajlik, és a gyártó reményei szerint az év végéig hétezer autó gazdára is talál.

Egy Maserati = 30 alkatrész beszállító

A legendás olasz formatervezést leszámítva az alkatrészek többsége külföldről érkezik be az olasz gyártóhoz. Az ábrán látható alkatrészeket 30 beszállító szolgálltatja a Maseratinak. A váltót és a lengéscsillapítókat a ZF Friedrichshafen fejlesztett ki, a vezető asszisztencia és a biztonsági rendszer Magna termék. De a start/stop gombnak és a belső visszapillantó tükröknek is külön-külön gyártója van.

Különböző alkatrészek és felszerelések főbb beszállítói

Karbon díszítő elemek - Novem, középkonzol - Draxlmaier, USB kábelek - AEC, dugattyúgyűrűk - Mahle, bordázott ütköző - Veritas, szegecsek - Emhart Technologies, hűtőmodul ventilátora - Johnson Electric, hengerfejtömítések - Federal Mogul, időzített meghajtó rendszerek - IWS / Borgwagner, fékdugattyú, nyereg - Brembo, külső visszapillantók - Ficosa, belső visszapillantók - Gentex, biztonsági és asszisztencia rendszerek - Magna Ignition, indítógombok - Strattec, tető kárpitozás - Sole SPA, tetőablak - Webasto, kormányoszlop - ThyssenKrupp, kormánykerék - Key Safety System, biztonsági öv emlékeztető - IEE tanksapka - Zamini Industries, zár - Kiekert, levegőtömlő / csövek - Teklas, kerekek - Ronal

Kiemelt Partnereink