Beszállítók Futurisztikus megoldással szállna be az e-tömegközlekedésbe a Benteler

Futurisztikus megoldással szállna be az e-tömegközlekedésbe a Benteler

autopro.hu/P.B. | 2021.05.06 06:22

Futurisztikus megoldással szállna be az e-tömegközlekedésbe a Benteler

Fotó: Benteler

A Benteler eddig csak személyautókhoz gyártott elektromos platformot, most viszont a tömegközlekedés piacára is belép azzal, hogy bemutatott egy koncepciót, ami elektromos kisbuszok platformja lehet a jövőben.

Hirdetés

A tervek szerint a Benteler nemcsak platformot gyártana, hanem akár kész „shuttle buszokat” is a megrendelőinek. A cég kisbuszokban gondolkodik, 15 és 22 személy között lenne a járművek befogadóképessége – ezzel inkább minibusznak vagy kisbusznak számítanak ezek a buszok, még a midi megnevezéshez is túl kicsik.

A platform egyben padló is lenne, míg a hajtást az első és a hátsó kerekhez építenék be, így a tengelyek között egy teljesen lapos eszközről van szó.

A Benteler már rendelkezik tapasztalattal az elektromos platformok terén, személyautókhoz ugyanis gyártott már ilyet Benteler Electric Drive System – azaz Benteler elektromos hajtásrendszer – néven, a Bosch-sal együttműködésben.

Egyelőre túl innovatív ötlet

Bár a platform bemutatásakor a német beszállító hangsúlyozta, hogy mennyire innovatív megoldásokkal rukkolt elő – ilyen például a jármű rugalmas, egyedi tervezést lehetővé tevő kialakítása -, a most bemutatott koncepció Németországban nem állhatna forgalomba.

A Benteler tervei szerint ugyanis négyes vagy ötös szintű autonóm vezetést lehetővé tévő járműről lenne szó, amibe például vezetőülést sem terveztek – írja az electrive.com. Egyelőre nem is tudni, mikor készülhetne el az első minibusz a platformra építve.

Kiemelt Partnereink