Beszállítók Fenntarthatósági díjat kapott a CATL elnöke

Fenntarthatósági díjat kapott a CATL elnöke

autopro.hu | 2023.11.13 09:19

Fenntarthatósági díjat kapott a CATL elnöke

Dr. Robin Zeng, a CATL alapítója és elnöke | Fotó: CATL

Dr. Robin Zeng, a Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) alapítója és elnöke kapta idén a rangos Nobel Sustainability Trust fenntarthatósági díját, amelyet minden évben a fenntartható gazdasági növekedés előmozdításáért ítélnek oda. Dr. Zeng a rangos elismerést a Nobel Sustainability csúcstalálkozóján a fenntartható energiatermelés népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért vehette át.

Hirdetés

Dr. Robin Zeng, a CATL alapítója és elnöke november 9-én Münchenben a Nobel Fenntarthatósági Csúcstalálkozó keretében vehette át a „Nobel Sustainability Trust Outstanding Contribution Medal and Certificate” fenntarthatósági díjat.

Dr. Zenget a fenntartható energiatermelés népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért jelölték a rangos díjra. Vezetése alatt, a 2011-ben alapított CATL a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb akkumulátorgyártójává vált az elektromos járművek piacán.

„A CATL 2011-es alapítása óta elkötelezett a kitűzött fenntarthatósági célok elérése iránt, amelyek jól illeszkednek Kína és a világ éghajlatvédelmi törekvéseihez. Vállalatunk célja a szén-dioxid-semlegesség elérése, melynek köszönhetően még több fenntartható megoldást fejlesztünk és kínálunk partnereink és az elektromos járművek felhasználói számára. Ez a mozgatórugója minden technológiai innovációnknak” ─ mondta Dr. Robin Zeng, a CATL alapítója és elnöke köszönőbeszédében.

Karbonsemleges termelés

A CATL világszerte 13 gyártóbázis és 5 kutatási és fejlesztési központ működtetése során széles körű tapasztalatokat szerzett az iparágban. A vállalat nagy hangsúlyt helyez a fenntartható gyártásra, zöld energiatermelésre és a környezetbarát logisztikai folyamatokra. A világon egyedüliként a CATL két gyára rendelkezik Lighthouse-elismeréssel az akkumulátoriparban és már négy akkumulátorgyárában elérte a karbonsemlegességet, amellyel aktívan támogatja a nemzetközi közösség által kitűzött karbonsemlegességi célokat. A CATL célja, hogy a jövőben debreceni üzemében is bevezesse a környezetbarát gyártási technológiát és hasznosítsa a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.

Az SNE Research legfrissebb adatai szerint a CATL globális piaci részesedése 2023 első felében elérte a 34 százalékot. A CATL termékei jelenleg 55 országot és régiót fednek le világszerte, az elektromos járművekbe szerelhető CATL akkumulátorok száma mára meghaladta a 400 gigawattórát. Így a világon minden harmadik elektromos járművet CATL akkumulátor hajt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink