Beszállítók Felvásárolná a BorgWarner az Akasolt

Felvásárolná a BorgWarner az Akasolt

autopro.hu/P.B. | 2021.02.17 07:22

Felvásárolná a BorgWarner az Akasolt

Valószínűleg felvásárolja a BorgWarner az Akasol nevű német vállalatot, ugyanis az Akasol részvényeinek többségét már a BorgWarner birtokolja, így várhatóan elfogadják az ajánlatát.

Hirdetés

A Németországban, Hessen tartományban székelő Akasol közleménye szerint egy üzleti együttműködésről szóló megállapodás született a két vállalat között, aminek értelmében a BorgWarner, a BorgWarnerhez tartozó Blitz F21-842 és az Akasol stratégiai partnerségbe kezd.

Az Akasol szerint ezzel a cégnek lehetősége nyílik arra, hogy folytassa ambiciózus növekedését az elektromobilitás területén, és megerősítse piaci pozícióját az akkumulátorok szegmensében. Az Akasol kiemeli, hogy a megállapodás után is megmarad a brand neve a BorgWarnertől függetlenül.

Megkezdődött a felvásárlás

A BorgWarner önkéntes felvásárlási ajánlatot tett az Akasol AG részvényeseinek. Az amerikai vállalat részvényenként 120 eurót kínál, ami 23,4 százalékkal magasabb, mint az elmúlt három hónap átlagára. Az összes részvény így 730 millió euróért kerülhet a BorgWarnerhez.

Az Akasol vezérigazgatója, Sven Schulz már eladta 47 százalékos részesedését, valamint további tranzakcióknak köszönhetően jelenleg a német cég részvényeinek 59 százaléka már a BorgWarner tulajdonában áll.

Ez a helyes lépés

Schulz szerint tizenkét év független működés után az volt a helyes lépés, hogy az Akasol „kiváló stratégiai partnerséget” kössön a BorgWarnerrel. Megismételte a cég közleményében elhangzottak azzal kapcsolatban, hogy az Akasol név és brand megmarad. Hozzátette, hogy a BorgWarner osztja az Akasol nézeteit a jövő karbonsemleges közlekedéséről.

Schulz ezután is az Akasol vezérigazgatója marad, sőt, szavai szerint az eddigi vezetőségi is a helyén marad.

A tavalyi év nehéz volt

Az Akasol 2019-ben remek évet tudhatott maga mögött, 2020-ban viszont a koronavírus hatására az év első felében bőven a várakozások alatt teljesített. Az év második felében a nagyobb haszongépjárművek akkumulátorai felé nyitott az Akasol, ezzel sikerült felpörgetniük az üzletüket. Októberben új központot hozott létre a vállalat Darmstadtban – írja az electrive.com.

A BorgWarner egyre inkább az elektromobilitás felé nyit, az Akasol felvásárlása előtt pedig tavaly a Delphi-t is magába olvasztotta az amerikai beszállító.

Kiemelt Partnereink