Beszállítók Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

MTI | 2014.06.03 09:18

Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

A tatabányai társaság félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be.

Hirdetés

Sólyom Ferenc cégvezető tájékoztatása szerint, egyik legjelentősebb gépbeszerzésük egy számítógép vezérlésű szerszámgép, amely hat méter széles és két méter magas acélszerkezetek megmunkálására képes. A fejlesztéshez a cég pályázaton nyert ötven százalékos támogatást.

A magyar magántulajdonban lévő vállalat vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban mintegy harminc százalékkal nőtt a cég rendelésállománya, ezért ötven új munkatársat tudnának azonnal alkalmazni. Jellemzően lakatost, hegesztőt, horizont esztergályost és gépgyártásban járatos üzemmérnököket keresnek.

Mivel a vállalat egy munkásszállót is kialakított a gyár területén, munkaerő gondjaik megoldására a határon túli területekről is toboroznak jelentkezőket - mondta el Sólyom Ferenc.

Az ASG korábban a tatabányai szénbányák központi műhely-üzeme volt, ma 95 százalékban exportra termelő vállalat, 200 saját és 75 kölcsönzött dolgozóval. A vállalat 2013-ban 2,8 milliárd forint árbevételt ért el.

Gyártanak hidraulikus ollókat földmunkagépekhez, autódaruk teherviselő alkatrészeit, földalatti bányagépek acélszerkezeteit, illetve tengeri kotróberendezéseket. A termékek nagy része egyedi, vagy kis szériában gyártott munkadarab. Vevőik között megtalálható az Atlas-Copco, a Caterpillar, a Joy, a Sandvik és a Terex Demag is, mondta a cég vezetője.

Kiemelt Partnereink