Beszállítók Elismerték a Knorr-Bremse zöld céljait

Elismerték a Knorr-Bremse zöld céljait

autopro.hu | 2023.08.14 06:19

Elismerték a Knorr-Bremse zöld céljait

Fotó: Knorr Presse

A Science Based Targets (SBTi) kezdeményezés hitelesítette a Knorr-Bremse ambiciózus klímavédelmi céljait. A termeléshez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást a tervek szerint 2030-ra 75 százalékkal csökkentik.

Hirdetés

A Knorr-Bremse ambiciózus éghajlati célkitűzéseit a kibocsátás csökkentésére az egész értékláncban a nemzetközileg elismert Science Based Targets (SBTi) kezdeményezés jóváhagyta. A fékrendszerek globális piacvezetője, valamint más vasúti és haszonjármű-rendszerek vezető szállítója ezért határozottan halad előre klímastratégiáján.

Frank Markus Weber, a Knorr-Bremse AG pénzügyi igazgatója így fogalmazott a hitelesítéssel kapcsolatban: „örömmel fogadjuk, hogy az SBTi független megerősítést adott ambiciózus kibocsátáscsökkentési céljainkról. Ezzel eleget tettünk vállalásunknak, és ismét megmutatjuk, hogy komolyan gondoljuk fenntarthatósági menedzsmentünket. Sikeres globális szereplők vagyunk a szállítási ágazatban, ezért úgy látjuk, hogy különleges felelősségünk van abban, hogy hozzájáruljunk a Párizsi Megállapodás céljainak eléréséhez.”

A Knorr-Bremse konkrétan azt tűzte ki célul, hogy 2030-ig 75 százalékkal csökkentse globális termeléshez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátását (Scope1 és 2) a 2018-as alapértékhez képest. Ez azt jelenti, hogy a Knorr-Bremse ismét jelentősen megemelte a Scope 1 és 2 kibocsátások 2019-ben közzétett 50százalékos csökkentését. Továbbá a vásárolt áruk és szolgáltatások, az upstream szállítás és elosztás, valamint az eladott termékek felhasználásának abszolút Scope 3 kibocsátását a tervek szerint 2030-ra 25 százalékkal csökkentik a 2021-es alapszinthez képest.

Az SBTi egy együttműködés a CDP, az Egyesült Nemzetek Globális Megállapodása, a World Resources Institute (WRI) és a World Wide Fund for Nature (WWF) között. Ez értékeli és érvényesíti a vállalatok által, a legújabb klímatudomány alapján kitűzött kibocsátáscsökkentési céljait.

A Knorr-Bremse konszern müncheni székhelyével a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít. A konszern több mint 110 éve mértékadó a modern fékrendszerek fejlesztése, gyártása, forgalmazása és szervize területén. Több mint 30 országban összesen 100 telephellyel rendelkezik. Magyarországon két telephelyen van jelen, a budapesti telephely a vasúti fékrendszerek, míg a kecskeméti a haszonjármű-rendszerek berendezéseinek gyártását végzi.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink