Beszállítók Egyre közelebb kerül az összeolvadáshoz a Delphi és a BorgWarner

Egyre közelebb kerül az összeolvadáshoz a Delphi és a BorgWarner

autopro.hu/P.B. | 2020.07.03 08:20

Egyre közelebb kerül az összeolvadáshoz a Delphi és a BorgWarner

Fotó: BorgWarner

A BorgWarner tájékoztatása szerint a Delphi részvényeseinek túlnyomó többsége az akvizíció mellett szavazott, így most már semmi akadálya a két cég egyesülésének. A tervek szerint 2020 második felében fejeződhet be a tranzakció, a BorgWarner vezetősége szerint minden adott hozzá, hogy tartsák ezt a tervet.

Hirdetés

Közleményben számolt be róla a hajtásláncokat és egyéb autóalkatrészeket gyártó amerikai vállalat, a BorgWarner, hogy a hasonló területen működő brit vállalat, a Delphi Technologies részvényesei nagy többséggel megszavazták, hogy a BorgWarner felvásárolja a céget. Ezzel közelebb került a két vállalat az egyesüléshez, a folyamatot még idén szeretnék lezárni.

Frédéric Lissalde, a BorgWarner elnöke elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a Delphi részvényesei ilyen nagy arányban támogatták az akvizíciót, és kiemelte, hogy a cégnél hisznek abban, hogy az egyesülésből mindenki profitálni fog.

Richard F. Dauch, a Delphi vezérigazgatója szintén arról beszélt, hogy örömmel látja, hogy nagy a támogatottsága a tranzakciónak. Mint fogalmazott, izgatottan várják, hogy egyesíthessék erejüket a BorgWarnerrel.

A közlemény szerint a két cég tovább folytatja az egyesülését, és folyamatban van a hátralévő szükséges engedélyek beszerzése, és az egyes hatóságokkal való tárgyalások is folynak.

Magyarországon a Delphi és a BorgWarner egyaránt jelen van több üzemmel és több száz munkahellyel.

Kiemelt Partnereink