Beszállítók ContiTech néven folytatja működését a nyíregyházi légrugógyár

ContiTech néven folytatja működését a nyíregyházi légrugógyár

MTI | 2014.01.27 15:28

ContiTech néven folytatja működését a nyíregyházi légrugógyár

Az eddig Phoenix Légrugó Technológia Kft. néven üzemelő gyár 2004 novemberében olvadt be a világ legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental ContiTech-divíziójába.

Hirdetés

A nyíregyházi üzemegység 240 dolgozója kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz gyárt légrugó rendszereket. A telephelyen készülnek úgynevezett nagy átmérőjű gumi kompenzátorok is, amelyeket elsősorban hőerőművekbe, illetve csővezeték-rendszerekbe építenek be; évente mintegy 60-70 ezer darab ilyen termék készül Nyíregyházán. Az itt készült légrugókat használja több neves ülésgyártó cég, valamint a Deutsche Bahn és a Bombardier. A Continental 2012-ben keverőüzemet létesített a gyárban, ezzel megkezdődött a gumikeverékek előállítása is.

A Magyarországon több mint hatezer munkavállalót foglalkoztató Continental AG-nek hat gyára és egy gumiabroncs kereskedelmi központja van. A társaság fékrendszereket, hajtómű- és futómű-komponenseket és rendszereket gyárt, de a műszerezés, a infotainment-megoldások, a járműelektronika, a gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként is jelen van a piacon.

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis&Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácon, Nyíregyházán és Budaörsön. A gumiabroncs-üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

A Continental az előzetes kalkulációk szerint 2013-ban közel 33,3 milliárd eurós forgalmat realizált. A cégcsoport 46 országban jelenleg közel 177 ezer munkatársat foglalkoztat.

A Contitech-divízió az autóipar és más fontos iparágak számára fejleszt és gyárt funkcionális részeket, komponenseket és rendszereket. A ContiTech jelenleg 29 500 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, forgalma 2012-ben 3,7 milliárd euró volt.

Kiemelt Partnereink