Beszállítók Bővítette üzemét az amerikai bőrgyártó Szolnokon

Bővítette üzemét az amerikai bőrgyártó Szolnokon

MTI | 2014.07.11 17:11

Bővítette üzemét az amerikai bőrgyártó Szolnokon

Az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó cégcsoport magyarországi üzemében kétmilliárd forintból 60 százalékkal növelte gyártókapacitását, így az év végére várhatóan 1200-ra nő a korábbi 600 fős dolgozói létszám.

Hirdetés

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a szolnoki cég beruházásának ünnepélyes átadásán hangsúlyozta: az autóipar élen jár a kabinet kiemelt céljainak megvalósításában, hiszen a legfejlettebb technológiával és nagy létszámban foglalkoztat képzett munkaerőt. A tapasztalatok szerint az ágazatban létrejött minden egyes munkahely további 4-7 új állást teremt. Hozzátette: fontos, hogy a megnövekedett kapacitásokhoz belföldi beszállítók csatlakozhassanak.

Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta: a projekt 2013 tavaszán indult, és mintegy kétmilliárd forintból valósult meg. A festő- és szabászüzem mellett az Eagle Ottawa európai kutató-fejlesztő bázisát is magában foglaló gyártócsarnok alapterületét 13 400-ról 19 000 négyzetméterre bővítették, ennek révén 60 százalékkal növelték a gyártókapacitást. A fejlesztéssel a dolgozói létszám az év végére 1200-ra emelkedhet.

Az Eagle Ottawa jelenleg Szolnok negyedik legnagyobb foglalkoztatója, és 26 milliárd forintra tervezett idei árbevételével, 220 millió forintos iparűzésiadó-befizetésével pedig a város tíz legjelentősebb cége között van.

Szalay Ferenc polgármester jelezte: a növekvő befektetői érdeklődés miatt a helyi önkormányzat 300 hektárral tervezi bővíteni a jelenleg mintegy 120 hektáros szolnoki ipari parkot.

A nyilvános cégadatok szerint az Eagle Ottawa Hungary éves értékesítési árbevétele 2012-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, a bevétel túlnyomó része exportból származott. A társaság adózott eredménye ugyanezen időszakban 3,7 milliárd forint volt.

Kiemelt Partnereink