Beszállítók Bezárja gyárát a Johnson Controls

Bezárja gyárát a Johnson Controls

autopro.hu/B.B. | 2016.08.29 11:55

Bezárja gyárát a Johnson Controls

Várható volt, hogy az Opel bochumi leépítése után nem sok jó vár a városra, a beszállító leépítése 420 munkahelyet érint.

Hirdetés

Bő két évvel azután, hogy az Opel elhagyta a német várost, az autóüléseket gyártó Johnson Controls is bezárja bochumi üzemét. A termelés idén még a megszokottak szerint zajlik majd, ám a vállalat bejelentése szerint jövőre végleg leáll a munka a 420 munkatársat foglalkoztató üzemben. Az Automobilwoche szerint az Opel kivonulása után nem sokkal a beszállító már készített egy, a dolgozók jövőjét gördülékenyebbé tenni kívánó szociális tervet, a következő hónapokban megkezdődik a terv végrehajtása.

A leépítés aligha érte váratlanul a helyieket, hiszen az autógyártó távozása után bezuhantak a Johnson Controls megrendelései. Bár a beszállító a Bochumtól 80 kilométerre lévő Kölnben szintén rendelkezik telephellyel, a Ford számára készülő ülésekről szóló megbízás 2017 elején szintén lejár, így az ottani bizonytalan kilátások miatt valószínűleg még nehezebb lesz a bochumi dolgozóknak új munkahelyet találni.

Kiemelt Partnereink