Beszállítók Áttörés: olajmentes kompresszort szerel a Mahle a haszongépjárművekbe

Áttörés: olajmentes kompresszort szerel a Mahle a haszongépjárművekbe

autopro.hu/Sz.K. | 2018.08.25 06:36

Áttörés: olajmentes kompresszort szerel a Mahle a haszongépjárművekbe

A beszállító új kompresszoralkatrészei kisebb forradalmat generálnak a haszongépjárművek fékrendszerei terén, ugyanis egyáltalán nincs szükség olajra működésükhöz.

Hirdetés

A Mahle nem használ több olajat kompresszoraiban, helyette egy Nikasil bevonatú hengert és egy speciális teflon dugattyúgyűrűt használ, melyet egy csúszós lakkbevonattal lát el.

A fejlesztés előnye az, hogy tiszta, olajmentes levegőáramlást biztosít, csökkenti a költségeket, a súlyt, egyben kis súrlódási ellenállást biztosít, mivel nincs szükség vezérlőgyűrűre.

A kompresszorgyártó számára ez kisebb súlyt eredményez az alumínium hengereknek és dugattyúknak köszönhetően, továbbá optimális hőmérsékletirányítást és nagyfokú tartósságot kínál. Az új alkatrészek ráadásul lehetővé teszik, hogy fizikailag is elkülönüljön a kompresszor a belső égésű motor fogaskerékáttételétől és egy 48 voltos Mahle áttéttel hajtsa meg, melyet a szükség szerint külön is lehet irányítani.

Ez nem csak a háttérzaj csökkentésére szolgál, hanem mérhetően csökkentheti a széndioxid-kibocsátást is. Ez az elektromos meghajtású járművekben való használathoz is különösen megfelelővé teszi.

A Nikasil bevonat, a PTFE dugattyúgyűrűk és a csúszós lakk bevonat további előnyöket kínál azoknak a gyártóknak is, amelyek folytatni akarják az olajkenetes kompresszorok használatát, mivel az újítások csökkentik a kompresszor olajfogyasztását, súrlódását és súlyát.

Kiemelt Partnereink