Beszállítók Átalakul a Michelin, nemcsak gumigyár lesz belőle

Átalakul a Michelin, nemcsak gumigyár lesz belőle

Kuthi Áron | 2019.05.20 09:54

Átalakul a Michelin, nemcsak gumigyár lesz belőle

Tradicionális székhelyén, a közép-franciaországi Clermont-Ferrandban tartotta múlt hét csütörtökön éves közgyűlését a Michelin. Az eseményen bemutatkozott a vállalatcsoport új elnöke, az 1997 óta a gumis cégóriásnál dolgozó Florent Menegaux.

Hirdetés

Menegaux a mintegy 1600 meghívott előtt kijelentette, hogy a vállalat a jövőben is leginkább a gumis üzletágban szeretne meghatározó maradni, de más területek felé is nyitni fog, valamint reorganizációra is szükség lesz. Az előbbinek jele lehet, hogy a társaság a közelmúltban egy telematikai cég, a Masternaut megvásárlását jelentette be. A Michelin a lépéssel szolgáltatási üzletágát szeretné erősíteni. A Masternaut 220 ezer jármű, főleg kishaszonjárművek felett lát el flottafelügyeletet.

További pillérek, amelyekre az új vezetés építeni fog, az anyagszerkezeti (elsősorban polimer) kutatás, a digitális gyártás és a hidrogénalapú meghajtás. Ez utóbbi technológia kutatását célozza a Michelin és a Faurecia által nemrégiben alapított joint venture.

Menegaux elődje egyébként az a Jean-Dominique Senard, aki a súlyos pénzügyi visszaélésekkel vádolt Carlos Ghosn helyébe lépett a Renault élén. A 22 milliárd eurós évi forgalmú Michelin a világ második legnagyobb gumigyártó vállalata (a japán Bridgestone után és az amerikai Goodyear előtt). Összesen 125 ezer embert foglalkoztat a világ 171 országában.

Kiemelt Partnereink