Beszállítók A vártnál jobban teljesít a Knorr-Bremse

A vártnál jobban teljesít a Knorr-Bremse

autopro.hu/G.C. | 2020.07.20 13:19

A vártnál jobban teljesít a Knorr-Bremse

Fotó: Knorr Presse

A Knorr-Bremse, a tehergépjárművek és vonatfékek gyártója a második negyedévben jobban teljesített a koronavírus okozta válság során, mint amit a piac várt. A társaság szerint mind az értékesítés, mind a kamat, az adók, az értékcsökkenés és az amortizáció előtti haszonkulcs (EBITDA) meghaladja a társaságra vonatkozó átlagos elemzői becsléseket, amint azt az MDax Csoport előzetes negyedéves adatai ismertetésekor jelentette.

Hirdetés

A befektetők elégedettek voltak, hiszen a részvények 103,80 eurós rekordmagasságot értek el. Legutóbb 5,36 százalékkal, 102,66 euróval az MDax favoritjai között voltak. A koronavírus okozta februári és márciusi visszaesést már június elején behozták.

Míg a bevételek 1,4 milliárd euró körül mozogtak az áprilistól júniusig terjedő időszakban (előző évben: 1,8 milliárd euró), a Knorr-Bremse a korrigált EBITDA árrést - vagyis az értékesítés profitjának részarányát - körülbelül 17 százalékra várja, az egy évvel korábbi 19,1 százalék után. Habár a fékspecialista mindkét mutatója alacsonyabb az előző év azonos negyedévének értékeihez képest, így sincs oka panaszra, hiszen az elemzők ennél gyengébb értékeket vártak.

A beszállító új előrejelzése

A Knorr-Bremse rámutatott, hogy világjárvány hatásai ellenére, a megszorító intézkedések is hoztak előnyt a vállalat számára. Ezen felül a piacok fellendülése a vártnál gyorsabban elindult, különösképp Kínában. A Csoport arra számít, hogy ha nem is olyan jelentősen, mint a korábbiakban, de a növekedés az év második felében folytatódik.

Mindezek alapján a müncheni vállalat új előrejelzést készített az egész évre vonatkozóan, mely szerint 2020-ban 5,8–6,2 milliárd eurós forgalom várható (2019: 6,937 milliárd euró), és a működési EBITDA ráta 16–17,5 százalék között lesz (2019: 18,8%). A Knorr-Bremse a tervek szerint szeptember 10-én teszi közzé a második negyedévi és az első félév eredményeit – írta az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink