Beszállítók A szomszédban terjeszkedik a Panasonic

A szomszédban terjeszkedik a Panasonic

autopro.hu/B.B. | 2016.12.06 12:35

A szomszédban terjeszkedik a Panasonic

A hírek szerint az ázsiaiak megállapodásra jutottak az osztrák világítástechnikai beszállító felvásárlásával kapcsolatban.

Hirdetés

Akár már decemberben megállapodhat a felvásárlás alapjairól a Panasonic és a ZKW utóbbi akvizíciójának ügyében. A Panasonic akár egymilliárd dollárt is áldozna az osztrák autóipari beszállítóért, hogy ezzel erősítse szerepét az iparágban, illetve jelenlétét a térségben.

A világításspecialista cég amerikai és európai autógyártók (például a GM és a BMW) számára is készít diódákat és egyéb modulokat, idén a cég 900 millió eurós árbevétellel számol.

A felvásárlással a Panasonic az akkumulátorok és navigációs rendszerek után újabb területen válhat komolyabb autóipari szereplővé. A cég stratégiája már nem ismeretlen, tavaly például a spanyol, visszapillantókat gyártó Ficosa International 49 százalékát szerezték meg, ezen felül pedig komoly kapcsolatban állnak a Teslával is, épülő, ötmilliárdos akkumulátorgyárából 1,6 milliárd dollárt az ázsiaiak állnak.

Az Automotive News szerint persze a versenytársak sem tétlenkednek, az utóbbi időben hasonló autóipari felvásárlásokat indított a Samsung is.

Kiemelt Partnereink