Beszállítók A Samsung élteti a jövő BMW-it

A Samsung élteti a jövő BMW-it

Biró Csongor | 2014.07.16 08:20

A Samsung élteti a jövő BMW-it

Szöulban írta alá a BMW és a Samsung vezetése azt az együttműködési megállapodást, amely hosszú távon összefogja a két cég erőfeszítéseit az elektromos autózás felvirágoztatásában.

Hirdetés

A megállapodás értelmében továbbra is a Samsung SDI adja a BMW i sorozat és az eljövendő BMW-hibridek akkumulátorcelláit. A korábbi megállapodás számait újraírták, a megnövekedett kereslet miatt középtávon jelentősen növeli a Samsung a beszállított akkumulátor-alkatrészek számát.

A két cég vezetői, illetve politikusok az egyezmény aláírásakor

Mindkét vállalat vezetője megerősítette, hogy 2009-ben jó döntés volt a BMW i3 és BMW i8 számára fejlesztett lítium-ion akkumulátorok alkalmazása. A közös fejlesztés során a BMW számára újabb fejezet nyílt a villanyautók tervezésében. A nagyfeszültségű akkumulátorokat ultramodern gyártósorokon készítik a BMW dingolfingi gyárában az i modellek mellett a jövőbeni BMW X5 plug-in hibrid számára.

BMW i8

Dél-Korea fontos beszállítói piac a BMW számára, ahol 2009-ben beszállítói irodát is nyitott. 2014-ben az ázsiai országból beszállított termékek értéke meghaladja majd a 300 millió eurót. Ez az összeg egyébként csak harmada annak, amit a BMW Magyarországon költ el évente a beszállítóinál.A kiterjesztett együttműködés a BMW i modellek sikerének a bizonyítéka, a BMW az első félévben 5400 ügyfelének szállította ki i3-asát. Júniusban megkezdődött az i8 szupersportkocsi értékesítése, az már látszik, hogy az érdeklődés nagyobb a vártnál.

Kiemelt Partnereink