Beszállítók A legrosszabbon túl lehet a U.S. Steel

A legrosszabbon túl lehet a U.S. Steel

autopro.hu/B.A. | 2020.01.31 14:22

A legrosszabbon túl lehet a U.S. Steel

A vártnál kisebb veszteség és az optimista 2020-as várakozások miatt a cég részvényeinek árfolyama 5 százalékot emelkedett a piaczárás utáni kereskedésben.

Hirdetés

Az amerikai acél és alumínium gyártó vezetősége azt mondta a tegnap éjszakai gyorsjelentés után, hogy a legrosszabbon túl lehet a cég, bár az első negyedév a szezonalitás miatt még várhatóan szintén veszteséges lesz. A korábbi profit figyelmeztetés után csökkentett elemzői várakozásoknál végül alacsonyabb lett a veszteség. Az egy részvényre eső igazított veszteség 64 cent volt az utolsó negyedévben, míg az elemzők 1,09 dollárt vártak és 2019 negyedik negyedévében 1,82 dolláros nyereségről számoltak be. A mostani volt a legnagyobb negyedéves veszteség 2017 harmadik negyedéve óta – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt.

Negyedéves kisebb bevétel

A bevétel 2,82 milliárd dollár tett ki, ami szintén meghaladta a várt 2,78 milliárd dollárt, de éves alapon 25 százalékkal csökkent. A vártnál kisebb veszteség és az optimista 2020-as várakozások miatt a cég részvényeinek árfolyama 5 százalékot emelkedett a piaczárás utáni kereskedésben.

Nyitókép: twitter.com/U_S_Steel

Kiemelt Partnereink