Beszállítók A kamara hivatása a beszállítóvá válás támogatása

A kamara hivatása a beszállítóvá válás támogatása

Gégény István | 2013.07.01 08:30

A kamara hivatása a beszállítóvá válás támogatása

Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Győrben rendezett Automobil fórum kapcsán nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Hirdetés

– Győr ideális helyszín egy ilyen konferencia befogadására, hiszen a megyeszékhely és az egész régió gazdaságában erős, meghatározó szerepet tölt be a járműipar. Kamaránk elsősorban a kis- és középvállalkozásokkal tart fenn szoros kapcsolatot, s az a célunk a mostani rendezvénnyel is, hogy a járműipar sikerét megosszuk ezekkel a cégekkel. Mind a kamarai tagok, mind a regisztrált vállalatok részéről rendszeresen elhangzik a kérés, hogy segítsük a beszállítóvá, partnerré válást, nekünk pedig kötelességünk minden lehetőséget felkínálni. Ez a konferencia egyszerre közvetít információt, tudást és nemzetközi tapasztalatokat, s természetesen új üzleti kapcsolatok kialakulását is elősegíti – mondta Mihalicz Antal, a Syncreon Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Mihalicz Antal

– Napjainkban lendületesen fejlődik a hazai járműipar, így adott a lehetőség a kapcsolatok fejlesztésére, új szereplők bekapcsolódására is. Ezért sem szabad csupán évente egy találkozóra korlátozni a beszállítói lánc tagjai közötti eszmecserét, ennél aktívabb párbeszédre van szükség. A kamara konkrét szerepvállalását ebben a folyamatban az dönti el, hogy a mostani rendezvény résztvevői milyen visszajelzéseket adnak, milyen igényeket, javaslatokat fogalmaznak meg a folytatást illetően. Arra törekszünk, hogy ha egy év múlva újra találkozunk, előbbre tartsunk a mostani helyzetnél. Ha az itt jelenlévő motivált, de még támogatásra szoruló cégek 10 százaléka jövőre részese lenne valamilyen konkrét autóipari együttműködésnek, ez már sikert jelentene. Ígéretes számadat, hogy ezen a nemzetközi fórumon 76 magyar vállalkozás vett részt, akiket helyzetbe hozhatunk, támogathatunk. Hogy egy hosszú idő után újra megrendezett szakmai találkozóra ekkora igény van, azt jelzi számunkra, hogy jó úton járunk, és szükség van az együttműködésre – zárta gondolatait a megyei kamara elnöke.

Kiemelt Partnereink