Beszállítók A dízel részecskeszűrőt gyártó Ibiden is a kormány partnere lett

A dízel részecskeszűrőt gyártó Ibiden is a kormány partnere lett

MTI | 2015.04.08 08:30

A dízel részecskeszűrőt gyártó Ibiden is a kormány partnere lett

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány a japán Ibiden Hungary Kft.-vel április 7-én a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A dunavarsányi székhelyű cég a kormány hatodik japán stratégiai partnere.

Hirdetés

Az Ibiden négy gyártócsarnokot, valamint egy kutatás-fejlesztési központot üzemeltet, és több mint 2200 embert foglalkoztat Magyarországon. A 2004 óta működő vállalat több mint 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az európai piacon. Jelenleg összesen 149 japán vállalat működik Magyarországon, amelyek 25 ezer embernek adnak munkát.

Asano Yasuhiro, az Ibiden Hungary Kft. elnöke és Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes szignálta a megállapodást (Fotó: Botár Gergely, kormany.hu)

Az Ibident 1912-ben alapították Japánban, akkor az áramfejlesztés volt a fő profilja. Az azóta eltelt évszázadban a vállalat tevékenysége folyamatosan bővült, a kerámia és az elektronikai ipar mellett építési, illetve környezetvédelmi anyagok gyártásával is foglalkoznak.

Az Ibiden Hungary dízel részecskeszűrőket (DPF), valamint tartó-, tömítőanyagokat is gyárt. A dízel járművekbe beépített kerámia alapanyagú DPF kiszűri a motor által kibocsátott, a környezetre káros szemcsék több mint 99 százalékát, így nagy szerepe van a károsanyag-kibocsátás megelőzésében. A 2013/14-es pénzügyi évben a vállalat nettó árbevétele meghaladta a 74,6 milliárd forintot.

Kiemelt Partnereink