Best Practice Egyszerű fékkarműködtetés a Blickle egyedi megoldásával

Egyszerű fékkarműködtetés a Blickle egyedi megoldásával

ROLL-N Ipari Kerekek Kft. | 2018.02.14 09:15

Egyszerű fékkarműködtetés a Blickle egyedi megoldásával

A Blickle olyan acélkart fejlesztett kapcsolószekrények szállításához, mely a fékkarra szerelhető, ezért a dolgozók könnyebben és kényelmesebben tudják működtetni a féket.

Hirdetés

Az ügyfél

A megrendelő egy nemzetközi vállalat öt főbb tevékenységi körrel az automatizálás, mérnöki tervezés, ipari szolgáltatások, ipari kereskedelem és technológia területén. A cégcsoport megoldásokat, valamint testre szabott szolgáltatásokat kínál folyamat-automatizáláshoz, vezérléstechnikához, ipari karbantartáshoz és különféle ipari igényekhez.

A feladat

Az ügyfél kapcsolóberendezéseket gyárt kapcsolószekrényekbe, amelyek a gyártás során több munkaállomáson is keresztülhaladnak. Ahhoz, hogy a berendezést az egyik munkaállomásról a másikra tudják szállítani, a szekrények gurítható konzolokon állnak, amelyek eddig nagy teherbírású LH-GTH görgőkkel és „stop-top“ standard fékkel voltak szerelve. A konzolok lefékezését, majd a fékkar kioldását a dolgozók csak munkavédelmi cipőben tudták működtetni. Különösen a fékek kioldása volt ezekkel a masszív cipőkkel egy amúgy is szűk helyen nagyon problémás, mivel az ST fék karja fékezett állapotban a kis 100 mm kerékátmérőnél viszonylag közel volt a padlóhoz. Egy nagyobb beépítési magasság az ügyfél részéről nem jöhetett számításba, így másik fék alkalmazása sem volt lehetséges.

A megoldás

A fékkar könnyebb működtetése érdekében a Blickle konstruktőrei olyan kiegészítő kart fejlesztettek ki, amit a fékkarra lehet felszerelni. Ez a felfelé hajlított stabil acélkar elegendő helyet biztosít a dolgozó számára, hogy a féket akár munkavédelmi cipőben is kényelmesen tudja működtetni.

Az LH-GTH 100K-1-ST-901101 görgő előnyei, valamint technikai információ:

  • robusztus, ütésálló LH-villaszerkezet
  • a fék könnyű kezelhetősége az acélkarnak köszönhetően
  • magas szállítási kényelem a nagy teherbírású Blickle Extrathane poliuretán futófelületű keréknek köszönhetően

Kiemelt Partnereink