Trend Máris lecsapna a Honda a Google új cégére

Máris lecsapna a Honda a Google új cégére

autopro.hu/B.B. | 2016.12.23 14:30

Máris lecsapna a Honda a Google új cégére

A japán autógyártó kutatási részlege társulna a Waymo-val az önvezetés gyorsabb fejlesztése érdekében.

Hirdetés

Informális tárgyalások zajlanak a legújabb Google-cég, a Waymo, illetve a Honda R&D Co. között egy lehetséges együttműködésről, tudta meg az Automotive News. A felek az önvezető technológiával kapcsolatban vizsgálják a közös munka lehetőségét. A kapcsolatfelvételről a Honda számolt be, a nyilatkozat alapján remélik, hogy a két cég alkalmazottainak összefogása után a techóriás szenzorai és szoftverei megjelenhetnek majd egyes Honda-modellekben.

A mostani eset azért érdekes, mivel ha a tárgyalások hivatalos megállapodáshoz vezetnek, az egyértelműen mutatná a Google stratégiaváltását: a cég már évek óta teszteli önjáró autóit (ebben legnagyobb partnere az FCA), ezen felül pedig pár napja, december közepén külön cégbe szervezte járműipari projektjét. A Waymo megalkotása arra utalhat, hogy a Google egyre aktívabban igyekszik megszerzett tapasztalatait kereskedelmi forgalomba állítani.

Persze a közös munka nem csak a Honda érdeke, amennyiben a Waymo rövid idő alatt valóban jelentősebb, sofőr nélküli flottát szeretne kiépíteni, jól jöhetnek az Fiat Chrysleren kívüli kapcsolatok is.

Kiemelt Partnereink