Trend Hatótávnövelés: új technológiával 700 kilométeres szintre emel a Fisker

Hatótávnövelés: új technológiával 700 kilométeres szintre emel a Fisker

autopro.hu/B.B. | 2016.10.05 12:30

Hatótávnövelés: új technológiával 700 kilométeres szintre emel a Fisker

A korábbi BMW- és Aston Martin-vezér által vezetett autógyártó már jövőre bemutatná újdonságát, a cég első embere úgy véli, hatótávot megnövelő technológiájuk letarolhatja a tömegpiacokat is.

Hirdetés

Újabb elektromos luxusautó érkezhet jövőre a piacra, ezúttal a Fisker Karmától. Az Automobilwoche szerint a kis gyártó újfajta akkumulátor-technológiával felszerelt gépét maga a cégvezér, Henrik Fisker jelentette be Los Angelesben.

A 2017 második félévében bemutatni tervezett, 700 kilométer hatótávolságú elektromos autó (ha pusztán az egy feltöltéssel megtehető távolságot nézzük) alighanem piacvezető lesz. A Tesla Model S hasonló értéke „mindössze” félezer kilométer, de az Opel Ampera 400 kilométeres teljesítménye is jónak mondható. A hatótávolságon kívül az új Fisker-modellről egyelőre nem sokat tudni, így néhány hónapig még az árazás kérdőjelei is biztosan megmaradnak.

A legfontosabbat azonban Henrik Fisker a nyilatkozat végére hagyta: a korábban a BMW-t és az Aston Martint is megjárt szakember nagy reményeket fűz a súlycsökkentést is lehetővé tévő akkumulátortechnológiához. Véleménye szerint nincs a piacon hasonló megoldás. Fisker úgy véli, termékük a tömegpiacokat is meg fogja hódítani.

Kiemelt Partnereink