Techtogether A csapatok nagy lelkesedéssel várják a Techtogether-GTE-MachTech versenyt

A csapatok nagy lelkesedéssel várják a Techtogether-GTE-MachTech versenyt

Kerekes Attila | 2017.05.11 14:51

A csapatok nagy lelkesedéssel várják a Techtogether-GTE-MachTech versenyt

Az Ipar Napjai és Mach-Tech Kiállítás utolsó napján, azaz május 12-én, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Techtogether-GTE-MachTech mérnökversenyt. Nyolc egyetemről összesen 18 csapat érkezik, és méri össze tudását a gyártástechnológia és Ipar 4.0, valamint a digitalizáció kérdéseiben.

Hirdetés

A mérnökhallgatókból álló csapatok műszaki kvíz feladatokat oldanak meg, prezentációk keretében mutatják be a járműépítéseik során felhasznált Ipar 4.0 ismereteiket, és a kiállításhoz kötődve expo-caching kérdésekre keresnek válaszokat. Ezek mellett előzetesen kiadott feladatok megoldásait is prezentálniuk kell a szakmai zsűri előtt. Az előzetes feladatokat a Hepenix Kft. és a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ szolgáltatta. A feladatok változatosak és egyben kihívásokat is tartalmaznak a csapatok számára. A megoldandó feladatok között van OTED (One-Touch Exchange of Die) ülés koncepcióterv készítés, LEGO robot programozás és egy öntött alumínium termék egyszerűsített értékteremtő folyamatának Lean elv alapján történő értelmezése, egyben fejlesztése.

A kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem GAMF kar KEFO Motorsport FRT csapata részéről Widner Attila bepillantást nyújtott a versenyre való felkészülésbe. Elmondta, hogy a verseny előtt közösen készülnek fel a feladatokra. Az előző évi feladatokat is újra átnézik, hogy felelevenítsék a fontosabb információkat, amik ismét előfordulhatnak kérdés formájában. Ezzel a fogással sok időt tudnak megspórolni az expo-caching és a kvíz során.

A kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem GAMF kar KEFO Motorsport FRT csapata

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész karáról a FlexAir pneumobil és az OECO Shell Eco-Marathon csapatai indulnak. Ők is elárultak néhány titkot a felkészülésről. A csapatok már az előre kiadott feladatok megoldásához is összeültek, és tudásukat egyesítve dolgoztak. A kvíz kérdések megválaszolásának gyorsítása érdekében felosztották maguk közt a cégeket és a témaköröket, amelyekből várható kérdés, így az egyéni terhelést egységesen tudták beállítani. Látható, hogy már a felkészülés stratégiájából is tükröződik a mérnöki gondolkodás.

A FlexAir pneumobil

A többi csapat visszajelzése alapján is látható, hogy a magyar mérnökhallgatók kiemelten érdeklődnek azon versenyek iránt, ahol a tudásukat és kreativitásukat egyaránt ki tudják bontakoztatni. A csapatok nem csupán a holnapi versenyt várják, hanem már a következő Techtogether versenyt is, amely a 2017. októberi AUTOMOTIVE Hungary szakkiállítás keretein belül zajlik. A verseny részletes programjáról itt tájékozódhat.

Akik érdekelődnek a verseny iránt, azokat várjuk a Hungexpo III. számú Fogadó csarnokába. A csarnok csak belülről, a kiállítás területéről érhető el.

Kiemelt Partnereink