Szolgáltatók A Microsoft köti össze a Renault-Nissan termékeit

A Microsoft köti össze a Renault-Nissan termékeit

autopro.hu/B.B. | 2016.09.27 13:02

A Microsoft köti össze a Renault-Nissan termékeit

A techóriás és az autógyártó megállapodása után megkezdődhet a felhőalapú kommunikáció erősítése.

Hirdetés

A Microsoft szolgáltatja a felhőalapú hálózatot a Renault-Nissan szövetség termékei számára, adta hírül a két vállalat. A fogyasztók számára ez hasznos plusz lehetőségeket jelent majd, például okostelefonjukkal távolról is képesek lehetnek lekérdezni autójuk bizonyos adatait – igaz, erre még két évet kell várniuk az ügyfeleknek, hiszen a gépek közti kommunikáció hétköznapokban érezhető fejlődése 2018-ban jön majd el, írja az Automotive News. Ez két évvel előzi meg a Renault-Nissan önvezető autóinak piaci megjelenését, vagyis az évtized végén várható technológiai bumm már 2020 előtt kezdetét veheti.

A mostani bejelentés az autógyártó és a Microsoft között egyben egy hosszú távú kapcsolat egyik alapkövének is tekinthető. A techcég globális értékesítéséért felelős vezetője, Jean-Philippe Courtois szerint a Microsoft számára a mostani az első, hagyományos hosszú távú autóipari partneri kapcsolat. Pár nap alatt ez már a második informatikai vonatkozású hír a francia-japán autógyártóval kapcsolatban, múlt héten egy felvásárlásról számoltunk be.

A felhővel kapcsolatos újítással párhuzamosan természetesen azonnal megjelentek az adatvédelem fontosságára figyelmeztető hangok: sokak szerint a hálózatba kapcsolt járműveket felhasználva sérülhetnek a személyiségi jogok.

Kiemelt Partnereink