Techtogether Elindult a gépészmérnökképzés Szombathelyen

Elindult a gépészmérnökképzés Szombathelyen

MTI | 2015.09.03 17:47

Elindult a gépészmérnökképzés Szombathelyen

Elindult a gépészmérnökképzés a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában (SEK). A nyolcvan elsőéves gépészmérnök-hallgató közül ötvenöten duális képzésben folytatják felsőoktatási tanulmányaikat, vagyis képzési idejük felét velük hallgatói munkaszerződést kötött nagyvállalatoknál töltik.

A tanévnyitót követően az új gépészmérnök szak hallgatóinak képviselői és a duális képzésbe bekapcsolódott cégek vezetői és a hallgatók képviselői a SEK aulájában, ünnepélyes keretek között írták alá a szerződéseket csütörtökön.

A szombathelyi duális gépészmérnök képzésbe eddig kilenc cég kapcsolódott be: a BPW-Hungária Kft., a Delphi Hungary Kft., az Epcos Kft., az IMS Connector Systems Kft., az iQor Global Services Hungary Kft., a LuK Savaria Kft., az Opel, a Roto Elzett Certa Kft. és az Uniriv Kft.

Az ünnepségen Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora történelmi pillanatnak nevezte az új gépészmérnök szak elindítását, amely szavai szerint az összefogás eredménye és lehetőség arra, hogy olyan minőségű műszaki képzés valósuljon meg, amely a duális képzésbe bekapcsolódott cégek igényeinek megfelel.

Kiemelt Partnereink