Gyártók Új vezér a Scania kormányánál

Új vezér a Scania kormányánál

autopro.hu | 2015.11.17 12:03

Új vezér a Scania kormányánál

A haszongépjárműveket gyártó vállalat igazgatótanácsa Henrik Henrikssont nevezte ki a Scania AB új elnök-vezérigazgatójának.

Hirdetés

A vezető 2016. január 1-jén kezdi meg munkáját új pozíciójában, ahol Per Hallberget váltja. Henrik Henriksson ettől a naptól a Volkswagen Truck & Bus Vezetőségi Tanácsának is tagja lesz.

- Henrik Henriksson megfelelő vállalkozói szellemmel és a vezetéshez szükséges jövőképpel rendelkezik, alkalmas a vállalat hosszú távú vezetésére és fejlesztésére – mondta Andreas Renschler, a Scania Igazgatótanácsának elnöke.

Henrik Henriksson

Henrik Henriksson 1970-ben született, gazdasági diplomával rendelkezik. 2012 óta tagja a vállalat felső vezetésének, jelenleg az értékesítésért és marketingért felelős alelnök. 1997-ben csatlakozott a Scaniához a svéd vállalat vezetőképző programján keresztül és a marketing részlegen számos pozícióban dolgozott.

- Várakozással tekintek a feladatom elé, amely abból áll, hogy a vállalat vezetése és Igazgatótanácsa által meghatározott célok és stratégiák szerint folytassam a Scania fejlesztését. Folytatni fogjuk termék- és szolgáltatáskínálatunk bővítését, ami ügyfeleinknek és nekünk is nyereségességet biztosít, valamint nem tévesztjük szem elől azon törekvésünket, hogy vezető szerepünk legyen a fenntartható közlekedési megoldásokban. A Scania számára fontos feladat, hogy a Volkswagen Truck & Bus egységen keresztüli együttműködéssel a márkaspecifikus ügyfélmegoldások fejlesztési lehetőségeit hasznosítsa – mondta a leendő elnök-vezérigatgató.

Per Hallberg 2016 során visszavonul pozícióiból - 1977 óta dolgozik a Scaniánál, 2001 óta tagja a felső vezetésnek.

Kiemelt Partnereink