Gyártók TT-találkozó Győrben

TT-találkozó Győrben

autopro.hu | 2015.09.21 12:49

TT-találkozó Győrben

Az Audi Hungaria Motor Kft. vendégül látta a német TT-rajongókat összefogó TT Owners Club tagjait.

Szeptember 18-20. között a „TT Birthplace Tour” keretein belül 60 TT-vel érkeztek a győri négykarikás vállalathoz a klubtagok, kedvenc autójuk születési helyére. A győri vállalat tartalmas programokkal várta a TT-tulajdonosokat, akik többek között szakmai workshopokon is kipróbálhatták magukat.

A program részeként a sportautó-tulajdonosok egy élménytúrán is részt vettek, melynek keretein belül meglátogatták a pannonhalmi Bencés Főapátságot. A háromnapos rendezvény csúcspontjaként Győr történelmi belvárosában vonultak fel a dizájnikonok.

- A TT iránti szenvedélyünk összeköt minket a TT Owners Clubbal. A klub tagjai ugyanolyan lelkesedéssel viseltetnek TT-jük iránt, ahogy mi az Audi Hungariánál készítjük a modelleket - mondta Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi TT első generációjának sorozatgyártása 1998-ban kezdődött. 2006-ban követte a sportautó második generációja, majd 2009-ben indult az Audi TT RS gyártása. 2013-ban gördült le Győrben az 500 000. Audi TT a gyártósorról, amelyet a vállalatnál készült 25 milliomodik motor, egy 2,0 literes TFSI erőforrás hajtott. A motorgyártás mellett ebben az évben teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővült az Audi Hungaria. Az Audi A3 Limousine és Cabriolet mellett 2014 óta Győrben készül az Audi TT Coupé és a TT Roadster harmadik generációja is.

Kiemelt Partnereink