Gyártók Retteghet az ellenség: itt a magyar harci terepjáró

Retteghet az ellenség: itt a magyar harci terepjáró

MTI | 2015.06.10 09:39

Retteghet az ellenség: itt a magyar harci terepjáró

Közel félmilliárd forintból forintból fejlesztett terepjárót, ballisztikai védelemmel ellátható, többcélú járműcsaládot a magyar Respirátor Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Zrt.

Hirdetés

Két típusú terepjáró készült. Az egyik betegek, sebesültek és sérültek ellátására, szállítására alkalmas szélsőséges időjárási-, út- és környezeti viszonyok közepette, katasztrófa sújtotta területeken, s akár háborús békefenntartó feladatok ellátása során. A másik pedig többcélú bázisjármű, melynek bázisán további képességek alakíthatóak ki, lehetővé teszi nagyobb létszám szállítását, s a biztonság érdekében növelt védettség alkalmazható.

Nem puli, de hazai

Ezen kívül a járművek konstrukciójukban, felszereltségükben könnyen hozzáalakíthatóak lesznek az egyedi felhasználói igényekhez, feladatorientált berendezésekkel és felszerelésekkel láthatók el, s egyaránt alkalmazhatóak katasztrófavédelmi, honvédelmi és speciális körülmények közepette ellátandó logisztikai és más feladatok elvégzésére.

A 30 hónapos projekt-futamidő alatt elkészült járművek megfelelnek a kategóriájukra vonatkozó hazai szabványoknak, valamint a NATO STANAG (egységesítési egyezmények) előírásoknak.

Variációk Komondorra

A nyilvános adatbázis szerint a Respirátor Zrt. 2013-ban 1,66 milliárd forintos árbevétele tavaly 775,93 millió forintra csökkent. Mérleg szerinti eredménye szintén kisebb lett, a korábbi 46,97 millió forint helyett, 10,9 millió forint lett 2014-ben, amit a cég az összeolvadással indokolt. A Gamma Műszaki Zrt. védelmiipari fejlesztő, gyártó cég és a Respirátor Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Zrt. egyesülését 2015. február 9-én jegyezte be a cégnyilvántartásba a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.

Kiemelt Partnereink