Gyártók Magyar szakember a Mercedes menedzsmentjében

Magyar szakember a Mercedes menedzsmentjében

autopro.hu | 2016.01.26 16:09

Magyar szakember a Mercedes menedzsmentjében

Újabb magyar taggal bővült a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ügyvezetése Kovács Tamás személyében, aki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója lett. Elődje, Matthias Buchmüller a németországi autómárka rastatti gyárában folytatja pályafutását.

Kovács Tamás a második magyar, aki bekerült a kecskeméti gyár öttagú ügyvezetői testületébe. A Mercedes-Benznél a gyártástechnológiáért, a gyárbiztonságért, a munkavédelemért és a környezetvédelemért felelős ügyvezetőként számítanak a tudására. 2011-ben csatlakozott a vállalathoz minőségirányítási területen, majd a karosszériaüzemben lett vezető. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár másik magyar ügyvezetője Ács László HR-igazgató, aki több éve a személyügyi területért felelős ügyvezető igazgatóként tevékenykedik.

Kovács Tamás

A szakember Kecskeméten született, tanulmányait is itt folytatta, és jelenleg is itt él családjával. Gépésztechnikusi képesítését is a városban szerezte, majd gépészmérnökként és minőségirányítási szakmérnökként szerzett diplomát a Kecskeméti Főiskolán, valamint a BME-n elvégezte a környezetvédelmi szakmérnök szakot is.

A Mercedes-Benz előtt a HILTI gépgyártónál töltött be minőségirányítási, környezet- és munkavédelmi területeken különböző feladatköröket 15 éven keresztül; és ebből a vállalatcsoporton belül két évet Liechtensteinben dolgozott.

Kiemelt Partnereink