Gyártók Lendületben a VW, tovább bővíti második legnagyobb üzemét

Lendületben a VW, tovább bővíti második legnagyobb üzemét

autopro.hu/B.B. | 2016.10.06 09:07

Lendületben a VW, tovább bővíti második legnagyobb üzemét

A dízelbotrányt megszenvedte, az azóta eltelt egy évet követően viszont ismét pozitívra változtak a márka mexikói üzemének kilátásai. A további növekedés kulcs a Tiguan lehet.

Hirdetés

Bő egy évvel ezelőtt teljesen más volt a Volkswagen legnagyobb gyárában a hangulat: a mexikói Puebla városában lévő üzemben minden ötödik munkahely megszűnt, a kereslet és a termelés visszaesése miatt- írja az Automobilwoche. Mára azonban már teljesen megváltoztak a körülmények, a bizakodó cégvezetés további fejlesztéseket tervez.

A hatvan százalékban az USA piacára termelő mexikói telephelyen hamarosan nőhet a 13 és félezres dolgozói létszám, amivel az újra elérheti a botrány előtti szintet. A mostani bővítés (ahogy a tavaly leépítés is) elsősorban határozott munkaszerződésű állásokat érinthet.

A 2012-ben még 605 ezer kocsit termelő pueblai gyárban idén 400 ezer kocsi elkészítésével számolnak, ám jövőre ez az érték is emelkedhet, megközelítve a botrány előtti adatokat. A helyi vezetők szerint ebben nagy segítségükre lesz a jövő évtől gyártott Tiguan hosszabb, hétszemélyes kiadása: csak ebből a modellből 130 ezer hagyhatja el a gyártócsarnokot. A típust a világ minden részére innen szállítják majd.

A várt sikerekért persze a VW már most is sokat tesz, a helyi üzemben egymilliárd euró értékű fejlesztéseket indítanak.

Kiemelt Partnereink