Gyártók Az egymilliomodik Porsche 911: egy farmotoros mérföldkő

Az egymilliomodik Porsche 911: egy farmotoros mérföldkő

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.13 06:45

Az egymilliomodik Porsche 911: egy farmotoros mérföldkő

Sokan azt gondolhatják, hogy a Porsche 911 mindenütt jelen van. És igazuk is lehet – a Zuffenhausen megépítette az egymilliomodik példányt az ikonikus kupéból.

Hirdetés

Megkapó igazolás a farmotoros autók számára, az egymilliomodik 911-es, hiszen a kezdetekkor sokan azt mondták, ezek nem működhetnek. Noha manapság nem annyira felkapottak, mint a cég SUV-jai, a 911 most is keresett, 2016-ban 32 ezer darabot adtak el belőle.

Az egymilliomodik 911-es: nagyon különleges retró járgány

Az egyedi 911-es kupé legurult a gyártósorról Stuttgartban, így rekordot döntött. Az autó old-school stílusban ír zöldre lett festve, és olyan apróságokkal lett megfűszerezve, amiket az 1963-as eredeti modell inspirált.

Félig fa kormánykereke és tyúklábmintás belső ülése van, ráadásul arany betűkkel van az ismerős Porsche 911 az autó hátsó felére írva.

Az autónak félig fa kormánykereke van.

Az egymilliomodik autó a Porsche tulajdonában lesz, és promóciós szolgálatba fogják állítani, mielőtt egy Porsche múzeumba kerül.

Az ikonikus Porsche 911 felirat arany betűkkel, az autó farára van írva.

A vállalat elnöke, Dr. Wolfgang Porsche jelen volt a történelmi pillanatnál. Azt mondta: „54 évvel ezelőtt megtettem az első utamat a Grossglockneri Alpok útjain az apámmal. Az érzés, amikor a 911-esben vagyok, most is pontosan olyan élvezetes, mint akkor volt. Ez azért van, mert a 911-es biztosítja, hogy a márkánk értékei ma is ugyanannyira láthatóak legyenek, mint amilyenek az első, 1948-as Porsche 356/1-es esetében voltak.”

Kiemelt Partnereink