Gyártók Audi került az Auto Bild tartósteszt-ranglistájának élére

Audi került az Auto Bild tartósteszt-ranglistájának élére

autopro.hu/P.M. | 2017.05.25 11:03

Audi került az Auto Bild tartósteszt-ranglistájának élére

1+ minősítéssel zárta a földgázüzemű (Compressed Natural Gas; CNG) Audi A3 Sportback g-tron az Auto Bild szakmai magazin 100 ezer kilométeres tartóstesztjét.

Hirdetés

Az Audi A3 Sportback g-tron (üzemanyag-fogyasztás (CNG) (kg/100 km): 3,6 - 3,3; üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 5,5 - 5,1; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km) (CNG): 98 - 89; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km) (benzin): 128 - 117) e kiváló minősítését a tartósteszt során szerzett mindennapos tapasztalataik, szerkesztőségi mérési eredményeik, a megbízhatóság és nem utolsósorban a tesztjármű záró szétszereléses vizsgálata és alkatrészei műszaki szakértőkkel végzett részletes elemzése alapján ítélték oda az Auto Bild szakemberei. A prémium alsó-középkategóriájú földgázüzemű modell ezzel a magazin által immár sok éve végzett tartóstesztek ranglistájának élére lépett. A szaklap 1986-os alapítása óta különböző gyártók összesen 246 autóját vetette alá a 100 ezer kilométer futásteljesítményű tartóstesztnek.

A 2014 áprilisa óta kapható modell hajtsáról kettős üzemű 1.4 TFSI motor gondoskodik, amelynek teljesítménye 81 kW (110 LE) és a benzin mellett fosszilis eredetű földgázzal (CNG), illetve az Audi e-gas üzemanyaggal is működtethető. A négyhengeres erőforrás hengerfejét, turbófeltöltőjét, befecskendezőrendszerét és katalizátorát a gázüzemnek megfelelően módosították az Audi tervezői.

Az ötajtós modell csomagtérpadlózata alatt két kiegészítő tartályt helyeztek el, amelyek egyenként mintegy 7 kilogramm 200 bar nyomású gáz tárolhatnak, csupán kismértékben korlátozzák a csomagtartó méretét és a kombinált anyaghasználatnak köszönhetően igen könnyű konstrukciók.

Az Audi e-gas üzemanyag használatával különösen klímakímélő módon üzemelhet. E szintetikus üzemanyagot megújuló energiaforrások felhasználásával vízből és szén-dioxidból, illetve olyan hulladékanyagokból, mint szalma és zöldnyesedék állítják elő. Ennek során az Audi e-gas pontosan ugyanolyan mennyiségben köt meg szén-dioxidot, mint amennyit a jármű kibocsát.

Kiemelt Partnereink