Gyártók Astra bemutató Budapesten

Astra bemutató Budapesten

autopro.hu | 2015.09.09 10:10

Astra bemutató Budapesten

A jövő héten Frankfurtban bemutatkozó Astrát közelről is megtekinthettük. Alapára 4,3 millió forinttól indul. Az autót Kurt Beyer, az Opelek belsejéért felelős formatervező ismertette.

A Frankfurti Autószalonon (szeptember 17-27.) ünnepli világpremierét az új Opel Astra. A 8.0 csarnok D09-es standján a több mint 3300 négyzetméteres Astra-Universum mutatja be az Opel sikermodelljének következő nemzedékét. Az alapokról újratervezett, (végre) könnyűszerkezetű Astrát egy kivételével a legújabb generációs szentgotthárdi motorok hajtják. Biztonsági- és asszisztencia-rendszere közül több most ünnepli a premierét, például az IntelliLux LED mátrix-világítóberendezés. A márka másik főszereplője a Frankfurti Autószalonon az Opel OnStar. Az Astrában már bevezetéskor induló személyes online- és szolgáltatási asszisztens éjjel-nappal kiváló kapcsolatot teremt, könnyedebbé téve az autózást (Magyarországon csak 2016-tól elérhető). Hozzá járul az IntelliLink infotainment-rendszer következő generációjának mindjárt kétféle változata, amely az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével integrálja tökéletesen az okostelefont az autóba.

Kurt Beyer formatervező az Opel Astra K-val

Modelltől és felszereltségtől függően akár 200 kilogrammal könnyebb az elődjénél – főképp a teljesen új jármű-architektúra jóvoltából. Gépteteje alatt kizárólag a kompletten új motorportfólió tagjai dolgoznak, 70 kW/95 LE - 147 kW/200 LE teljesítménnyel. Az 1,6 literig terjedő lökettérfogatú benzinesek és dízelek maximális hatékonyságot nyújtanak, élénk reagálással, sima és csendes járással. Először alkalmazzák a teljesen új 1.4 Ecotec Direct Injection Turbót. A súlytakarékos alumíniumépítésű, négyhengeres konstrukció teljesítménye 92 kW/125 LE vagy 110 kW/150 LE, nyomatékmaximuma 245 newtonméter. A benzines kínálat legtakarékosabbja a 77 kW/105 LE teljesítményű egyliteres, háromhengeres 1.0 Ecotec Direct Injection Turbo. Kiválók az 1.6 CDTI suttogó dízel család adatai is, amelynek teljesítménylépcsői 70 kW/95 LE, 81 kW/110 LE és 100 kW/136 LE.

A 4,37 méteres kocsi öt centit rövidült az elődjéhez képest, magassága 2,5 centiméteres csökkenés után lett kereken 1,48 méter, légellenállási alaktényezője kiváló 0,285. Kívül kisebb, belül tágasabb - mondta el a tervező. Hátul 35 milliméterrel nőtt a lábtér az eddigihez képest. A hatékonyságot viszi tovább a vezetőhely is, ahol minimumra szorították le a kapcsolók és a gombok számát, az érintőképernyőre telepítve az infotainment-funkciók zömét.

Kiemelt Partnereink