Gyártók A Mercedes szakemberét is elcsábította titkos projektjéhez az Apple

A Mercedes szakemberét is elcsábította titkos projektjéhez az Apple

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.02.16 08:22

A Mercedes szakemberét is elcsábította titkos projektjéhez az Apple

Autóipari szakértőket vett fel a techcég, akik a technológiához és a járművek dizájnjához értenek. Lapértesülések szerint egy újonnan épített, titkos laborban dolgoznak majd.

Az Apple több tucat dolgozója, köztük az iPhone üzletág néhány vezető beosztású személye csatlakozott a csapathoz, akik most a társaság cupertinói székhelyén kívül, valahol a Szilícium-Völgyben dolgoznak egyelőre ismeretlen autóipari terméken - írja a Financial Times lapra hivatkozva a Portfolio.hu.

Az Apple dizájnerei Jonathan Ive csapatában rendszeresen találkoztak autóipari szakértőkkel az elmúlt hónapokban, sokszor azért, hogy munkát ajánljanak nekik. Többek között a Mercedes szilícium-völgyi kutatás-fejlesztési részlegének vezetője is csatlakozott az Apple csapatához.

A szakemberhalászat nem ismeretlen tevékenység ezen a környéken: nemrég arról adtunk hírt, hogy a Ford a Szilícium-völgy egyik legnagyobb autóipari kutató gárdáját készül felállítani, a folyamat részeként épp az Apple egyik mérnökét csábították át magukhoz.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója maga is elismerte, hogy az Apple "nagy erőfeszítéseket tesz mérnökei elcsábítására", 250 ezer dolláros bónuszt és 60 százalékos fizetésemelést kínálva nekik.

Az imént hivatkozott cikkből az is kiderül, mit céloz meg az a bizonyos nagyon titkos járműipari projekt.

Kiemelt Partnereink