Beszállítók Így ünnepelte a jövőt a Bosch Budapesten

Így ünnepelte a jövőt a Bosch Budapesten

Szántai Andrea | 2015.08.12 07:28

Így ünnepelte a jövőt a Bosch Budapesten

A beszállító augusztus 7-én nyitotta meg a fővárosi Gyömrői úton a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexumának új központi épületét. A 32 milliárdos beruházás 4 év alatt készült el, s közel 1300 mérnöknek biztosít innovatív és kreatív munkakörnyezetet. Mi is jelen voltunk a szalagvágásnál.

Hirdetés

- A Bosch sikere meghatározó Magyarország sikerének - fogalmazott Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.Valóban: a világszerte megahtározó beszállító 1899 óta van jelen Magyarországon, mára az ország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A magyarországi Bosch csoport évente a magyar GDP több mint 2,7 százalékát termeli meg.

A budapesti komplexum teljes területe 51 ezer négyzetméter, amelyben irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket és úgynevezett közösségi inspirációs tereket alakítottak ki. Az épülettervezésénél azt is figyelembe vették, hogy emberközpontú, kellemes tereket alakítsanak ki. 9 konyha és 35 tárgyaló biztosítja a megfelelő munkakörülményeket a dolgozók számára. Nagy hangsúlyt helyeztek az energiahatékonyságra, ezért a laborokban kialakuló hulladékhőt télen fűtésre, nyáron pedig a melegvíz ellátására használják fel.

Tágas munkakörnyezet
Kellemes terek

Az új laborokban a biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséhez szükséges élettartam-szimulációkon, megbízhatósági teszteken, analíziseken, és folyamatteszteken dolgoznak a mérnökök. A centrum jelenleg 11 osztállyal működik. Itt fejlesztik az elektronikus vezérlőegységeket, valamint az utasbiztonsági és vezetéstámogató rendszerek különböző elemeit is. A Budapesti Fejlesztési Központban ugyancsak működik egy autószerelő műhely, ahol az ultrahang-, videó- és radarérzékelőkön alapuló korszerű vezetéstámogató rendszereket szerelik be.

- Az új épület megnyitását kutatás-fejlesztési tevékenységünk folyamatos bővülése tette lehetővé. Az innováció mindig kulcsfontosságú volt a Bosch sikereiben, és ennek részeként a magyar mérnökök szakmai tudására és elkötelezettségére is számítunk - jelentette ki a megnyitón Dirk Hoheisel, a Robert Bosch Gmbh igazgatótanácsának tagja.

A megnyitót követően négy munkaállomáson prezentálta a vállalatcsoport a vendégek számára, milyen feladatokat végeznek munkatársaik.

A beruházás folyamata

A budapesti fejlesztési központ tévén az automatizált közlekedés harmadik legnagyobb fejlesztési központját szeretnék létrehozni Stuttgart és Palo Alto mellett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink