Beszállítók Rábai Dániel: vonzó munkahelyet kell kínálni a fiatalok számára

Rábai Dániel: vonzó munkahelyet kell kínálni a fiatalok számára

2016.10.21 08:30

Rábai Dániel: vonzó munkahelyet kell kínálni a fiatalok számára

A világ gumi- és autóiparának egyik vezető vállalataként kiemelten fontos számunkra, hogy vonzó munkahely legyünk a fiatalok szemében. A Continentalnak erre minden adottsága megvan – mondta a csoport magyarországi országkoordinátora.

Hirdetés

A magyar mérnökképzés közismerten magas színvonalú. Rábai Dániel elmondta, tapasztalatai szerint intenzív verseny folyik hazai és regionális szinten egyaránt a tehetségekért, a jó munkaerőért. – Nem mi vagyunk az egyetlen cégcsoport, aki jól képzett fiatal kollégákat keres. Az intenzív versenyben fontos, hogy megkülönböztessük magunkat. Munkavállalói szemmel a mi vállalatunk előnye az iparági sokszínűség és a multikulturális környezet – mondta az országkoordinátor. A Continentalnak ugyanis mind az öt divíziója végez gyártó-, szoftverfejlesztési, kereskedelmi tevékenységet Magyarországon. – A Continentalnál a divíziók között szabad az átjárás. Ez azt jelenti, hogy egy contis munkavállaló egyszerre több iparág gyártási és fejlesztési folyamatait is megismerheti anélkül, hogy a vállalatot elhagyná. Ha valaki pedig nemzetközi környezetben, más kultúrában is kipróbálná magát, annak további 52 országban jelenlévő leányvallalatunk bármelyikében lehetősége nyílik erre – ismertette Rábai Dániel.

A Continental számára kiemelten fontos a tehetséges fiatalok támogatása és itthon tartása. A vállalat az oktatási intézményekkel való napi szintű közös munkában hisz. A cégcsoport a duális képzésben kezdetektől fogva aktívan részt vesz. Minden hazai leányvállalat ösztöndíj és talent programmal várja a tehetséges hallgatókat.

A konszern tagjai emellett különböző mérnökversenyeket hirdetnek, a nyílt napok során pedig a diákok bepillanthatnak a termelésbe. A Continental hazai és külföldi szakemberei előadásokat tartanak, szemináriumokat vezetnek főiskolákon, egyetemeken. A veszprémi egység külön Continental szakot indított a Pannon Egyetemen. – A jelenlegi munkaerőpiaci trendeket figyelembe véve minden lehetőséget meg kell ragadjunk annak érdekében, hogy vonzó munkahely legyünk a pályakezdők szemében – hangsúlyozza a cégcsoport hazai országkoordinátora.

Kiemeli: a Continentalnál éppen ezért karrierutakat tervezünk. Fontos, hogy elkötelezett munkatársakat tudhassunk magunk mellett, ehhez pedig szükség van a megfelelő motivációra és támogatásra. Mi ezt biztosítjuk a munkatársainknak összhangban a Continental négy fő értékével: versenyszellem; a cselekvés szabadsága; bizalom; egymásért. Ezek olyan fogalmak, amelyek a napi munkánk során a gyakorlatban is rendre megjelennek, egy nagy csapattá kovácsolva ezzel munkatársainkat az egész világon.

Kiemelt Partnereink