Beszállítók Már adatátviteli rendszerek prototípusgyártásával is foglalkozik a Delphi

Már adatátviteli rendszerek prototípusgyártásával is foglalkozik a Delphi

Gulyás Géza | 2017.06.22 12:30

Már adatátviteli rendszerek prototípusgyártásával is foglalkozik a Delphi

Tatabánya meghatározó munkáltatója a Delphi Connection Systems Hungary Kft. Sebestyén Balázs klasztermenedzser, ügyvezető igazgató elmondta, hogy az utóbbi évek során folyamatos a fejlődés a jelenleg 1700 dolgozót foglalkoztató cégnél.

Hirdetés

A Delphi egy olyan technológiai vállalat, amelynél azokra a mobilitási megoldásokra fókuszálnak, amelyek biztonságosabbá, zöldebbé és összekapcsolt rendszerűvé teszik a jövőt. Mindezt világszerte 46 országban sikerrel teszik. A Delphi 1991 óta működik eredményesen Magyarországon. Jelenleg három hazai - két szombathelyi és egy tatabányai - gyára szállít autóipari megoldásokat elsősorban európai járműgyártóknak. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban található céget tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium a Hónap beruházója címmel tüntette ki az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósult befektetések elismeréseként.

Azok, akik az ipari park felé jártak és járnak, láthatják, hogy a Delphi újabb és újabb csarnokokkal bővült mondja Sebestyén Balázs. Jelenleg mintegy 40 000 négyzetméteres termelő és logisztikai területen csaknem 1700 dolgozónak biztosítunk stabil munkahelyet. A Delphi ügyfelei között megtalálható a világ 25 legnagyobb autógyártója. Szinte az összes járműmárkának szállítunk.

Az utóbbi évek tatabányai kapacitásbővítéseit a szektor dinamikus fejlődése indokolta, az elektromos rendszerek, a biztonsági technológiák terjedése és a sorra megjelenő különböző új alkalmazások gyors terjedése mint például az elektromos autók töltésének szükségessége - igényt teremtett a gyártás magas színvonalú kibővítésére.

A portfolió természetesen folyamatos átalakuláson megy át az új járművekben tetten érhető elektromos és elektronikai megoldások változásának köszönhetően teszi hozzá Sebestyén Balázs. Különleges új alkalmazások születnek. Tovább fog bővülni új termékekkel és programokkal a gyártás, a tervek szerint már a következő néhány hónapban. A biztonságtechnológiai rendszereink, az elektromos töltőcsatlakozók, az üvegre történő forrasztás a Delphi leginnovatívabb termékcsoportjai közé tartoznak világszerte. Elkezdtünk adatátviteli rendszerek prototípusgyártásával is foglalkozni.

Az automatizáció valóban fontos szerepet játszik, hiszen egyre inkább megkövetelik a vevők a versenyképes költségszintet. A legtöbb új beruházás ezért automata gyártási rendszerekre épül, változatos technikai megoldásokkal.

A technológián túl ugyanolyan fontos a humán erőforrás is egy vállalat sikeréhez hangsúlyozza az ügyvezető igazgató. - Büszkén mondhatom, hogy jó csapatunk van, akik számára versenyképes jövedelmet és juttatásokat tudunk nyújtani. A bővülő termelés lefedésének igénye indokolja, hogy a cégünk által felölelt teljes autóipari spektrumban keressük a tehetségeket, legyenek akár magasan képzett mérnökök speciális tudással és tapasztalattal, vagy például középfokú karbantartói és technikusi végzettséggel rendelkező szakemberek. A lényeg, hogy olyan kollégákat várunk, akik okosak, képzettek, megfogalmazzák a véleményüket, szeretnének tanulni és tettre készek. Mivel mindehhez a technikai tudás elengedhetetlen, számunkra az ideális munkatárs ismérve, hogy képes legyen alkalmazni a megszerzett tudását és képességeit, valamint akarjon együtt fejlődni velünk. A tehetségek fejlesztése érdekében házon belül is többféle képzést nyújtunk, hogy kollégáink együtt haladhassanak a Delphi-vel ezen az izgalmas technológiai felfedezőúton, mindemellett érdekes és tartalmas karriert építhessenek nálunk. Célkitűzéseinkkel összhangban, tavasszal képzési együttműködést kötöttünk a Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziumával; az első diákok már szeptemberben megérkeznek hozzánk.

Beszédes számok

Az elektromos autók piaca várhatóan 25,6 százalékkal bővül idén, ami 950 000 értékesítést predesztinál (forrás: PRN Newswire)

A Delphi naponta 30 milliárd adatsort továbbít, és hamarosan 200 milliárdot fog, ezzel valójában naponta több számítógépet gyárt, mint a Dell és a HP összesen.

Kiemelt Partnereink