Beszállítók Magyar mérnök vezeti a Continental nemzetközi fejlesztőcsapatát

Magyar mérnök vezeti a Continental nemzetközi fejlesztőcsapatát

MTI | 2015.09.11 08:23

Magyar mérnök vezeti a Continental nemzetközi fejlesztőcsapatát

Munkába állt a 300. szoftverfejlesztő mérnök az autóipari beszállító veszprémi telephelyén, aki a fékvezérlő szoftver készítését koordinálja. A cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. is bővítette létszámát, amely így elérte a 3 ezer főt.

- A veszprémi mérnök által irányított team az autókban használt biztonsági funkciókat tartalmazó szoftver fejlesztéséért felel, amelynek része például a blokkolásgátló, a kipörgésgátló vagy a menetstabilizáló - közölte Tóth Péter, a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyének hr-menedzsere. Kifejtette: a szoftverfejlesztő mérnökökből álló csapat 15 tagból áll, a magyarok mellett német, román és indiai kollégák alkotják.

Veszprémben a cégcsoport 1750 munkavállalót foglalkoztat, köztük több mint 400 fejlesztőmérnököt, és a szenzorok gyártásán kívül az elektronikus vezérlésű fékrendszerek fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak. A veszprémi központ a menetstabilizáló rendszerek teljes körű projektfelelőse, így kiemelt nemzetközi feladatot lát el. Az egész cégcsoport vevőit a világ minden részén Magyarországról szolgálják ki - fejtette ki Tóth Péter.

Nagy Mihály, a váci és makói telephelyű ContiTech Fluid Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a közelmúltban történt többszörös létszámbővítésnek köszönhetően a cég dolgozóinak száma elérte a 3 ezret. A vállalatnál gumialkatrészeket, hűtő- és fűtőcsöveket, gyorscsatlakozókat gyártanak. Hozzátette: ebben az évben összesen 12 millió eurós fejlesztést hajtanak végre a cégnél, melynek eredményeként 30 százalékos kapacitásbővítésre kerül sor. A beruházás során mintegy 4000 négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővül a makói telephely, és egy új, 5 ezer négyzetméteres logisztikai csarnok is épül.

Az ügyvezető emlékeztetett: augusztusban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentett be egy ötmilliárd forintos fejlesztést, amely a cégcsoport makói és a nyíregyházi üzemét érinti. A beruházással 216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán, Makón 4000 négyzetméterrel bővítik a termelési területet, továbbá 5000 négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki.

Kiemelt Partnereink