Beszállítók Komoly kenőpénzek miatt nyomoz a Schaeffler

Komoly kenőpénzek miatt nyomoz a Schaeffler

autopro.hu/B.B. | 2016.09.28 12:30

Komoly kenőpénzek miatt nyomoz a Schaeffler

A beszállító egykori alkalmazottai közül várhatóan többeknek is bíróság elé kell majd állnia, a vállalatcsoport már hatósági bírságra is számít.

Hirdetés

Nyolc egykori magas beosztású dolgozójától követel eurómilliókat kártérítésként a Schaeffler, mivel a közeljövőben 53 millió eurós büntetést szabhatnak ki a vállalatra egy korábbi megvesztegetési ügy miatt, írja az Automobilwoche. A gyanú szerint a vállalatcsoport 2004 és 2011 között Törökországban kenőpénzek kifizetésével igyekezett megrendeléseket biztosítani magának, illetve elérni, hogy a pályázatok döntéshozói ellehetetlenítsék a versenytársakat. Egyes információk szerint a Schaeffler 711 ezer euró szabálytalan felhasználásával összesen 25,5 millió értékű forgalmat generáló szerződéseket kötött meg.

A most indult vizsgálatban érintett nyolc korábbi alkalmazott közül hatan menedzseri pozícióban dolgoztak, de a vádlottak között van a cég egykori első embere, Jürgen Geißinger is. Az egykori Schaeffler-alkalmazottak mindegyike elutasította az ellene felmerült feltevéseket.

A cég kártérítési követeléseivel kapcsolatos bírósági eljárás során egyelőre nem született döntés.

Kiemelt Partnereink